Minette Walters – The Cellar

The Cellar

Een schrijfster van wie ik alle boeken met heel veel plezier heb gelezen is de Engelse Minette Walters. Zij debuteerde in 1992 met de bekende thriller The ice house (Het ijshuis)en haar laatste kwam uit in 2008 onder de titel The chameleon's Shadow (Schaduwzijde). Daarna was het enige jaren stil rondom Minette Walters. De enige publicatie van haar hand was in 2013, een kort verhaal onder de titel A Dreadful Murder: The Mysterious Death of Caroline Luard. Caroline Mary Luard werd op 24 augustus 1908 vermoord, een misdaad die de geschiedenis inging als de Seal Chart Murder en nooit werd opgelost. Haar boeken hebben  onderwerpen als eenzaamheid, uitstoting, ontwrichte gezinnen, gerechtigheid en wraak als thema.

Het goede nieuws is dat er in mei 2015 een nieuwe thriller zal verschijnen onder de titel The Cellar. Het is nog niet bekend of er van dit boek een Nederlandse vertaling uitkomt maar het lijkt me logisch dat dat wel gaat gebeuren want ook in Nederland is Minette Walters populair. Het is in ieder geval iets om naar uit te kijken. Haar agent, Gregory & Company, heeft over The Cellar een tipje van de sluier opgelicht.

Muna’s fortunes changed for the better on the day that Mr and Mrs Songoli’s younger son failed to come home from school.Before then her bedroom was a dark windowless cellar, her activities confined to cooking and cleaning. She’d grown used to being maltreated by the Songoli family; to being a slave.
She’s never been outside, doesn’t know how to read or write, and cannot speak English.
At least that’s what the Songolis believe.
But Muna is far cleverer - and her plans more terrifying - than the Songolis, or anyone else, can ever imagine ...

Minette Walters

De drie vorige berichten op mijn blog

C.J. Cooke – Ik weet alleen mijn naam nog
Op 6 maart verschijnt bij uitgeverij Harper Collins Holland de psychologische thriller Ik weet alleen mijn naam nog van de[...]
Sharpe & Skaye – Meedogenloos
Op 22 februari aanstaande verschijnt bij uitgeverij LetterRijn de thriller Meedogenloos van het gelegenheidsduo Sharpe & Skaye, een samenwerking tussen[...]
Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus