Philip Kerr – Transfermaand

Transfermaand

Philip Kerr (1956) is een Schotse schrijver van thrillers en kinderboeken Hij werd wereldberoemd met zijn trilogie over de Duitse politie-inspecteur tijdens het Nazi regime Bernie Gunther en de kinderboekenserie Kinderen van de lamp. Over Bernie Gunther zegt Philip Kerr het volgende: “He's sardonic, tough-talking, and cynical, but he does have a rough sense of humor and a rougher sense of right and wrong”. The Times noemde zijn boeken 'exceptioneel goed'. In veel van zijn boeken lopen fictie en non-fictie door elkaar. Kerr wordt vooral geprezen om de uiterst nauwgezette research die hij voor zijn verhalen doet. Ze zijn uitstekend gedocumenteerd. Op 15 januari 2015 verschijnt bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij te Amsterdam een nieuwe thriller onder de titel Transfermaand.

Scott Manson is assistent-trainer van een Londense voetbalclub in de Premier League. De eigenaar is de bepaald niet brandschone, maar steenrijke Oekraïense oligarch Viktor Sokolnikov en de club wordt geleid door de Portugese trainer Joao Zarco. Als de flamboyante Zarco vlak voor een belangrijke thuiswedstrijd tegen Newcastle United verdwijnt en dood in het stadion wordt teruggevonden, blijkt het in de club om meer te gaan dan alleen voetbal. Zarco heeft een oneindige lijst vijanden, onder wie veel spelers bij wie hij door zijn grote mond veel kwaad bloed heeft gezet. Sokolnikov zit niet te wachten op een diepgaand onderzoek naar zijn zaken en probeert de teugels in handen te houden door Scott een lucratief voorstel te doen: als hij erachter kan komen wie de moord heeft gepleegd, wordt hij Zarco's opvolger.

Philip Kerr

De drie vorige berichten op mijn blog

Eindejaarsoverpeinzingen
Het jaar is bijna voorbij en het is weer tijd voor een korte terugblik. Ik ben het jaar begonnen met[...]
Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus