Tom Vowler – Wat je achterlaat

Wat je achterlaat

Tom Vowler is een Engelse schrijver die woont en werkt in Zuidwest-Engeland. In 2010 won hij de Scott Prize en in 2011 de Edge Hill Reader´s prijs voor een verzameling verhalen die verscheen onder de titel The Method. Als thrillerauteur debuteerde hij met What lies within dat in januari aanstaande in Nederland zal verschijnen onder de titel Wat je achterlaat, een thriller die in het Verenigd Koninkrijk heel goede kritieken ontving. Zijn tweede thriller That dark remembered day verscheen in 2014. Tom Vowler geeft les aan de Plymouth University en is redacteur van het literaire blad Short FICTION. Wat je achterlaat wordt uitgegeven door A.W. Bruna die op de flaptekst het volgende heeft geschreven.

In het prachtige Dartmoor lijkt Anna een zorgeloos en vrij leven met haar familie te leiden. Maar als een veroordeelde ontsnapt uit de nabij gelegen gevangenis blijkt dat een schijnveiligheid. Anna wordt overbezorgd om haar kinderen en steeds afstandelijker van haar man Robert. Waarom gedraagt ze zich zo vreemd? Is haar angst terecht? En dan is er Miss Jacobs, een idealistische jonge lerares op een middelbare school. Vastbesloten haar leerlingen te stimuleren, neemt ze een van hen, Jamie, onder haar hoede en geeft hem bij haar thuis bijles. Maar als hij haar op een avond aanvalt, moet ze de consequenties van zijn gedrag en haar idealen onder ogen zien.

Tom Vowler

De drie vorige berichten op mijn blog

C.J. Cooke – Ik weet alleen mijn naam nog
Op 6 maart verschijnt bij uitgeverij Harper Collins Holland de psychologische thriller Ik weet alleen mijn naam nog van de[...]
Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus