Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Marlen Beek-Visser – Stem!

Door Joop Liefaard 6 april 15

Stem!

Op vrijdag 10 april verschijnt Stem!, de debuut-thriller van Marlen Beek-Visser. Marlen(1968) woont en werkt in Leiderdorp. Na een hbo-studie commerciële economie schreef zij als stafmedewerker communicatie en als manager in de kinderopvang voornamelijk zakelijke teksten. Enkele jaren geleden begon zij met het schrijven van fictie. Marlen publiceerde een tiental korte verhalen in verhalenbundels. Zo verscheen haar verhaal DNA-test in een bundel voor een goed doel, waarbij zij in goed gezelschap verkeerde van prominente auteurs als Kees van Kooten, Mensje van Keulen en Susan Smit. Schrijver Abdelkader Benali koos haar verhaal Zwarte kapitein voor publicatie in de bundel Gouden tijden, zwarte bladzijden. Met Project X 75.0 won zij de Literaire Prijs van Wageningen en bij een schrijfwedstrijd voor het tijdschrift Margriet behaalde zij een tweede plaats met haar verhaal Hulplijn. Stem! wordt uitgegeven door uitgeverij Ellessy die over de thriller het volgende zegt.

Trudy is een vrouw van 28 jaar, die onzichtbaar door het leven gaat. Ze woont alleen, heeft een weinig inspirerende baan en vrijwel geen sociaal netwerk. Sinds de dood van haar vader is de band met haar moeder en zus alleen maar verslechterd.
Als iemand (een blinde, onbekende man) Trudy erop attendeert dat ze mooi kan zingen, is haar eerste ‘blinde auditie’ een feit. Ze ziet plotseling een mogelijkheid om een nieuw leven te beginnen, om écht gezien te worden. Ze zet alles op alles om zich voor te bereiden op deelname aan de talentenjacht Stem!
. Al snel ontwikkelt ze een obsessieve belangstelling voor Senna, een van de juryleden van het programma. Trudy ziet Senna als de sleutel tot haar succes. Vastbesloten om Senna te leren kennen overschrijdt ze gaandeweg elke denkbare grens.
Lukt het Trudy om door te dringen tot de audities van Stem!?
Zal zij schitteren op het podium? En wat als ze haar ultieme doel niet bereikt?

Marlen Beek-Visser

De presentatie van Stem! is op vrijdagavond 10 april vanaf 19.00 uur op het plein voor boekhandel De Kler, winkelcentrum Winkelhof, Winkelhof 35 in 2353TV Leiderdorp. Marlen zal het eerste exemplaar uitreiken aan thrillerauteur Judith Visser. Je bent van harte welkom. 

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus