Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Sarah Pinborough – Wat jij niet ziet

Door Joop Liefaard 25 juni 17

Wat jij niet ziet

Het lijkt erop dat zo’n beetje iedere thrillerminnende lezer op het ogenblik praat over de psychologische thriller Wat jij niet ziet van de Engelse schrijfster Sarah Pinborough. Vooral de ontknoping schijnt geweldig te zijn. Er is zelf een hashtag van gemaakt, #wtfthatending.

De in London woonachtige Sarah Pinborough (1972) is een prijswinnend schrijver van boeken en televisieseries, onder meer voor de BBC. Het Engelse manuscript van Wat jij niet ziet werd verkocht na een duizelingwekkende veiling en inmiddels zit ook een film in de pijplijn. Het boek bereikte in korte tijd een hype status en werd door verschillende andere auteurs bewierookt. In ben over het algemeen niet zo gevoelig door dit soort loftuitingen maar deze keer toch wel nieuwsgierig geworden. Dat zal ook wel de bedoeling van de uitgever zijn. Het boek verschijnt deze week bij The House of Books. Ik lees een digitaal exemplaar dat ik in de voorverkoop bij Hebban heb gekocht.

Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat...

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus