Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Sharon Bolton – Kleine zwarte leugens

Door Joop Liefaard 15 december 16

Kleine zwarte leugens

Begin januari 2017 verschijnt er bij uitgeverij A.W. Bruna een nieuwe thriller van Sharon Bolton, een van mijn favoriete misdaadauteurs. De titel is Kleine zwarte leugens (Little black lies). 

Sharon Bolton (1960, Lancashire) volgde een toneelopleiding en haalde vervolgens een MBA. Ze begon een succesvolle carrière in PR en marketing en is inmiddels een fulltime gelauwerd auteur.
Ze raakte gefascineerd door de Britse traditionele folklore, wat resulteerde in het schrijven van haar eerste boek Offerande, dat meteen internationaal werd opgepikt en genomineerd werd voor de SNCF Prix du Polar voor beste Europese detective 2010, voor de International Thriller Writers Award 2009 en voor de Mary Higgins Clark Award 2009.
Daarna volgde Bezwering, dat de Mary Higgins Clark 2010 Award won en genomineerd werd voor de Barry Award (VS) voor het beste Engelse boek 2010. Haar derde boek Bloedschande werd genomineerd voor de Gold Dagger Award 2010. Ook ontving zij veel waardering voor haar thrillers met Lacey Flint en Mark Joesbury in de hoofdrol. Over Kleine zwarte leugens zegt de uitgever het volgende.

Wat is het ergste wat je beste vriendin je kan aandoen?
Het was geen opzet. Een moment van onoplettendheid, een tragisch ongeval – en twee kinderen komen om. Die van jou.
Op een eiland met maar weinig inwoners is het onmogelijk om de vrouw die je leven kapot heeft gemaakt te ontlopen. Elke toevallige ontmoeting is een pijnlijke herinnering aan alles wat je hebt verloren: je gezin, je toekomst, je gezond verstand. Hoe lang duurt het dan nog voordat de gedachte aan wraak onweerstaanbaar wordt?
Dus nu… wat is het ergste wat jij je beste vriendin kunt aandoen?

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus