Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Agatha Christie volgens collega’s beste misdaadauteur

Door Joop Liefaard 7 november 13

Agatha ChristieAgatha Christie is door ruim zeshonderdschrijvers van thrillers gekozen tot de beste misdaadauteur aller tijden.
Foto: Getty Images

Bovendien werd haar boek The Murder of Roger Ackroyd (De moord op Roger Ackroyd) gekozen tot de beste detective die ooit is geschreven.

Dat meldt de Britse krant The Independent.

De experts zijn allen lid van de fameuze Crime Writers Association. Christie (1890-1976) schreef onder meer 66 detectiveromans, 20 toneelstukken en circa 150 korte verhalen. Het meeste werd verfilmd.

Hoogtepunt

The Murder of Roger Ackroyd uit 1926 veroorzaakte destijds aanvankelijk een golf van verontwaardiging. De plot van het boek was zó bijzonder dat critici meenden dat detectives verder overbodig waren. Maar het boek werd wereldwijd een bestseller en geldt als een absoluut hoogtepunt in het genre.

Christie versloeg in de peiling onder anderen Thomas Harris (Silence of the Lambs) en Raymond Chandler. Bovenin de klassementen ontbreken opmerkelijk genoeg topauteurs als Stieg Larsson, de Zweedse schrijver van de bekende Millenniumtrilogie, en de bijzonder populaire Noor Jo Nesbø.

Bron: Nu.nl

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus