Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Anne Mette Hancock – Lijkbloem

Door Joop Liefaard 28 maart 18

Deze week, op 29 maart om precies te zijn, verschijnt Lijkbloem, de debuutthriller van de Deense schrijfster Anne Mette Hancock. Anne Mette (1979) is journalist en schrijfster. Ze woont met haar gezin in Kopenhagen. Lijkbloem is een debuut zoals die de laatste tijd wel vaker verschijnen; een boek dat al voor publicatie de hemel in geprezen wordt en superlatieven tekortkomt om de uitnemende kwaliteit te onderstrepen. Vaak blijkt dat dergelijke boeken de hoge verwachtingen nauwelijks waar kunnen maken. Of dat met Lijkbloem ook het geval is, zal moeten blijken. De eerste commentaren die ik heb gelezen zijn in ieder geval positief.

Lijkbloem

Korte beschrijving van Lijkbloem

Journaliste Heloise Kaldan zit midden in een nachtmerrie: het artikel waar ze maanden aan heeft gewerkt blijkt gebaseerd op onjuiste bronnen, en de krant is in rep en roer. Te midden van dit alles ontvangt ze mysterieuze brieven van ene Anna Kiel, die al drie jaar wordt gezocht voor de moord op een jonge advocaat. In de brieven laat Anna Kiel doorschemeren dat ze Heloise kent, maar Heloise kan zich daar niets van herinneren.
Wanneer er nog een moord plaatsvindt, begint zowel de eigenzinnige politieman Erik Schäfer als Heloise in de oude zaak te graven. Heeft Anna Kiel opnieuw toegeslagen, of is er meer dan één moordenaar? Waarom leiden alle sporen in de zaak opeens naar Heloise? Is haar eigen leven in gevaar?

Voor hen die Deens verstaan of kunnen lezen is hieronder een video met Anne Mette Hancock.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus