Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Arne Dahl – Woede

Door Joop Liefaard 29 september 14

?

Woede - Arne Dahl

Arne Dahl (1963) is het pseudoniem voor de Zweedse schrijver Jan Arnald. Hij gebruikt dit pseudoniem voor het schrijven van zijn thrillers. Hij heeft met zijn boeken veel nationale en internationale prijzen gewonnen. Hij is vooral bekend geworden door een serie boeken over het A-team. Deze boeken zijn de basis geweest voor een eveneens succesvolle televisieserie die ook in Nederland is uitgezonden.

Het nieuwste geesteskind van Arne Dahl is een serie boeken over het Opcop team, een eenheid van Europol die zich bezighoudt met de bestrijding van internationale misdaden. Het eerste boek in de serie verscheen in 2013 op de Nederlandse markt onder de titel Hebzucht (Visleken), een lijvig boek van zo'n 500 bladzijden, dat lovende kritieken kreeg. Het tweede deel in de serie zal binnenkort uitkomen onder de titel Woede (Hela Havet Stormar). Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij De Geus uit Breda. Op de flaptekst staat het volgende.

Een gerenommeerde plastisch chirurg wordt opgehangen in zijn huis aangetroffen. In een Stockholmse kroeg sterft een Albanese wapenhandelaar in een hagel van kogels. En op het voormalige gevangeniseiland Capraia vindt een hooggeplaatste politicus de dood. De leden van het Europese Opcop-team moeten de samenhang tussen deze moorden aan het licht brengen. Ze ontdekken dat twee seriemoordenaars tegelijkertijd actief zijn. En dat een van hen het op een medewerker van het politieteam heeft voorzien …

Arne Dahl
Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus