Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Binnenkort in de boekhandel

Door Joop Liefaard 6 mei 14

Hieronder kun je lezen welke boeken binnenkort in Nederland op de markt zullen verschijnen. Het is een willekeurige greep uit het aanbod.

Cobra

Deon Meyer - Cobra

Het bloedbad bij het luxe gastenverblijf in Franschhoek is het werk van een professional: drie slachtoffers, drie perfecte hoofdwonden. En niet alleen de mysterieuze spugende cobra op de kogelhulzen en het onvermijdelijke mediacircus dat op deze moorden zal volgen zijn voor kapitein Bennie Griessel een voorbode van grote problemen. Twee van de slachtoffers blijken namelijk elitesoldaten. Special Forces.
Griessel zit niet op moeilijkheden te wachten, want hij heeft er al genoeg. Hij drinkt, hij liegt tegen zijn collega's en zijn AA-sponsor en hij had nooit bij Alexa Barnard moeten intrekken. Dat was een kanjer van een fout.

Bij A.W. Bruna

Het negende meisje

Tami Hoag - Het negende meisje

Het negende ongeïdentificeerde lichaam dat gevonden wordt in Minneapolis wordt Jane Doe nummer 9 genoemd. Sam Kovac en Nikki Liska zijn geschokt als ze ontdekken dat het lichaam van het meisje onherkenbaar is verminkt. Vastgesteld wordt dat het om een tienermeisje moet gaan. Als Kovac en Liska zich verdiepen in de zaak stuiten ze op een beerput van familieproblemen, pesterijen en uiteindelijk een prille liefde. Wat is het jonge meisje uiteindelijk fataal geworden?

Bij The house of Books

De donkere dag

Yrsa Sigurdardottir - De donkere dag

Advocate Thora Gudmundsdottir wordt ingehuurd om samen met een kleine groep de verdwijning van twee IJslanders op Groenland te onderzoeken. Ze stuitten op veel verzet bij de lokale bevolking en het onderzoek neemt een dramatische wending als er een verminkt lijk wordt gevonden.
Door zware sneeuwstormen kan de groep niet weg en zijn ze op elkaar aangewezen. De oplopende spanning brengt geheimen aan het licht die beter in de donkere nacht bewaard hadden kunnen blijven.

Bij The House of Books

De campus

Natalie Pagie - De campus

Cleo van Laerhoven gaat vijf maanden studeren aan de University of Alberta in Canada. Ze heeft het aanvankelijk enorm naar haar zin, tot een van Cleo’s docentes op een ochtend dood wordt aangetroffen. De politie denkt in eerste instantie aan zelfmoord. Maar als korte tijd later ook haar assistente op gruwelijke wijze sterft, wordt er een moordonderzoek gestart en slaat de sfeer op de campus om.

Bij De Boekerij

Verlangen

Chelsea Cain - Verlangen

Gretchen, de aartsvijand en ex-geliefde van rechercheur Archie Sheridan, heeft iets speciaals gepland voor diens verjaardag. Ze slaat toe tijdens Halloween, wanneer vele mensen verkleed gaan als de moordlustige Gretchen en alleen Archie de echte Beautykiller herkent. Archie weet dat hij zich maar beter aan haar spel kan overgeven, maar Gretchen is gruwelijker en onvoorspelbaarder dan Archie ooit heeft gedacht.

Bij Luitingh Sijthoff

Veroordeeld

Karin Slaughter - Veroordeeld

Op haar eerste dag bij het politiekorps van Atlanta wordt Kate Murphy direct geconfronteerd met de pesterijen en vooroordelen van haar mannelijke collega’s. Daarbij is het de slechtst mogelijke dag om te beginnen, want een seriemoordenaar die het heeft voorzien op agenten heeft zojuist een nieuw slachtoffer gemaakt en de stad lijkt een broeinest van geweld.

Bij Cargo

Nachtstad

Arnaldur Indriðason - Nachtstad

Erlendur Sveinsson is nog niet lang in dienst bij de politie en heeft zijn handen vol aan wat er in de straten van Reykjavík gebeurt: verkeersongevallen, diefstal, huiselijk geweld, dronkenschap, smokkelarij. Een onverklaarbaar sterfgeval blijft hem bezighouden. Een zwerver die hij tijdens zijn nachtdienst had leren kennen blijkt in een oude turfafgraving buiten de stad te zijn verdronken. Het schijnt niemand iets te kunnen schelen. Maar het lot van de man laat Erlendur niet met rust en zo dringt hij steeds dieper door in een wereld die hem volkomen vreemd is.

Bij Uitgeverij Q

De man in het midden

Bart-Jan Kazemier - De man in het midden

Ooit was Max Metzer een getalenteerd strafrechtadvocaat, maar van zijn carrière is bitter weinig over. Hij heeft zich neergelegd bij een leven in de marge. Dan krijgt hij uit het niets een baan aangeboden als persoonlijk advocaat van Michael van Leer, eigenaar van de grootste televisieproductiemaatschappij van de Benelux. Metzer accepteert het aanbod, maar één vraag blijft er in zijn hoofd rondspoken: waarom hij?

Bij Cargo

Het gerecht

Inge Ipenburg - Het gerecht

Sandra Hazelaar is een voormalig actrice die tegenwoordig in de luwte van de media-aandacht haar cateringbedrijf en huiskamerrestaurant bestiert. Maar als zij op een avond in het Amsterdamse Sarphatipark getuige is van een verkrachting, zet dat haar hele leven op zijn kop.
Zij herkent de verkrachter als de strafadvocaat mr. Joachim Hansson, die regelmatig aanschuift aan de desk van een entertainmentrubriek. En hij herkent Sandra...

Bij De Fontein

Het dodenspoor

Sara Blædel - Het dodenspoor

Ik weet niet of jij hier iets van afweet,’ begon ze, ‘maar het is al heel lang aan de gang. Helemaal vanaf de tijd dat wij jong waren. Klaus hoorde er ook bij.’ Louise trok verrast een wenkbrauw op en schudde haar hoofd. ‘Wat is al heel lang aan de gang?’ ‘Hun broederschap. Ze hebben een eed gezworen dat ze altijd bij elkaar zullen blijven en elkaar zullen beschermen. Ze zijn gezworen broeders.’ ‘Waar heb je het over?’ Er had zich een laagje ijs gevormd rond haar hart toen Jane opeens Klaus’ naam had genoemd en over dingen was begonnen waar Louise nooit iets van af had geweten. ‘Zijn ze bloedbroeders?’ nam Eik het weer over. ‘Is dat wat je bedoelt? En hebben ze elkaar iets beloofd?

Bij De Geus

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus