Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Bookspot Gouden Strop 2018

Door Joop Liefaard 6 juni 18

Misdaadauteur Willem Asman is de winnaar geworden van de Bookstop Gouden Strop voor het jaar 2018 met zijn thriller Enter. De Gouden Strop is de jaarlijkse prijs voor het beste Nederlandstalige Spannende Boek. De prijs bestaat al een groot aantal jaren maar heeft een nieuw jasje gekregen nu de online boekwinkel Bookstop de prijs sponsert. Het geldbedrag dat de winnaar ontvangt is verdubbeld tot € 20.000,-. Daarnaast ontvangt de winnaar een sculptuur.

Willem Asman (1959) studeerde af aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Eerder verschenen de thrillers De Cassandra-paradox, Brittanica, Wondermans eindspel enKoninginnedag. Enter is het eerste deel in de trilogie over de geheime organisatie R?ebound, waarvan alle delen binnen één jaar zullen verschijnen. 

Enter

Over het boek

Tyler getuigde jaren geleden tegen haar man en woont nu onder een nieuwe naam met dochter Charlie in Amsterdam. Conform de regels van het getuigenbeschermingsprogramma weet niemand over haar vorige leven, haar dochter evenmin. Als Charlie haar moeders kluis opent, ontdekt ze dat haar vader nog leeft en ze besluit hem te zoeken. Ze maakt een afspraak met iemand die informatie voor haar heeft, maar wanneer ze op de afgesproken plek aankomt wordt ze in een busje getrokken. Op datzelfde moment wordt in Miami een brute aanslag gepleegd. Zodra Tyler hoort van haar dochters ontvoering en de aanslag probeert ze haar contactpersoon bij het getuigenbeschermingsprogramma te bereiken. De reactie die ze krijgt laat haar achter met nog meer vragen: haar zaak is er niet bekend. Moet ze dan zelfs betwijfelen dat ze ooit in dat programma zat? En wie heeft haar dochter? 

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus