Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Camilla Grebe en Åsa Träff – Voor je stierf

Door Joop Liefaard 9 juli 13

åVoor je stierf Voor je stierf; Uitgeverij Prometheus – Amsterdam 2012WorldCatLibraryThingGoogle BooksBookFinder Het is vandaag een regenachtige dag in Noorwegen en we hebben besloten om deze dag te gebruiken om lekker te lezen. Ik heb gisterenavond de misdaadroman Het familiegraf van Hjorth Rosenfeldt uitgelezen. Dat is al weer het derde boek van de Bergmankronieken en ook dit derde deel was weer een prima leeservaring. Ik ga het vier sterren geven. Eind deze maand als de vakantie voorbij is zal ik de recensie op mijn weblog plaatsen.

Ik ben vanochtend begonnen aan de misdaadroman Voor je stierf van het Zweedse schrijversduo Camilla Grebe en Åsa Träff (twee zussen). Het is het derde boek in een serie over de psychologe Siri Bergman. Het eerste boek verscheen in 2009 onder de titel Vredig en het tweede Bitterder dan de dood in 2010. Ik heb nu 8% van Voor je stierf gelezen en ik ben aangenaam verrast door de frisse en heldere schrijfstijl van de twee. Het boek leest prima. Dat zegt natuurlijk nog niets over de opbouw van het verhaal en de spanning van het plot maar het ziet er veelbelovend uit.

Voor je stierf wordt uitgegeven door Uitgeverij Prometheus uit Amsterdam en deze heeft de volgende informatie vrij gegeven.

Therapeute Siri Bergman is net moeder geworden. Na een aantal turbulente jaren heeft ze haar leven eindelijk op orde en durft ze weer in de toekomst te geloven. Wanneer ze echter op een dag een doos met papieren doorneemt die van Stefan zijn geweest, haar voormalige man die zelfmoord heeft gepleegd, stuit ze op een onwaarschijnlijk verband tussen zijn dood en een onopgehelderde moord bij het Karlaplan in Stockholm.
Hoewel Siri dacht dat ze over Stefans dood heen was, kan ze de gedachte niet loslaten dat hij iets te maken had met de moord. Ze gaat de zaak op eigen houtje onderzoeken. Terwijl ze het verleden in wordt gezogen, dreigt haar eigen leven in elkaar te storten. Ze verliest steeds meer de grip op haar bestaan en verandert ten slotte van jager in prooi.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus