Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Charles den Tex – Bot

Door Joop Liefaard 20 februari 16

Bot

Op vrijdag 26 februari zal onder de titel Bot bij Uitgeverij De Geus  de nieuwste thriller van Charles den Tex verschijnen. Charles den Tex (1952) is een van de bekendste Nederlandse thrillerauteurs. In Londen studeerde hij film en fotografie en in Parijs doceerde hij Engels. Na zijn terugkeer in Nederland was hij werkzaam als reclametekstschrijver en communicatie- en management adviseur. Hij debuteerde in 1995 met de thriller Dump en won De Gouden Strop voor zijn thrillers Schijn van kans (2002), De macht van meneer Miller (2005) en CEL (2008). Met De vriend (2012) won hij de Crimezone Thriller Award. Het werd door de VN Detective & Thrillergids als enige Nederlandse thriller met vijf sterren bekroond. De erfgenaam (2013) werd boekentip van de maand in De Wereld Draait Door. Met zijn echtgenote  Anneloes Timmerije schreef hij de roman Het vergeten verhaal van een onwankelbare liefde in oorlogstijd.

Korte inhoud van Bot

Er is maar één waarheid: de code!

Om het maximale uit zijn klanten te halen, heeft Willem Hartma een informatiesysteem nodig dat verder gaat dan alle andere systemen. Verder ook dan de regels van het fatsoen. Geen bedrijf dat zoiets legaal voor hem mag bouwen. Behalve Bas, een hyperintelligente nerd die geen vragen stelt, en de wereld heel anders ziet dan de anderen. Totdat Willem opeens dood is, en niemand het systeem kan ontsluiten. Bas wel. Bas heeft de sleutel. Hij kan beslissen wie er gebruik van kan maken. Maar wil hij dat wel?

Charles den Tex

De erfgenaam

In een dorp in Zuid Limburg woont Breder Weltmann op een groot en riant landgoed. Hij is de laatste nakomeling van een geslacht van mijnbouwers dat door hun activiteiten buitensporig rijk is geworden. De mijnen zijn inmiddels gesloten en Breder leidt een uiterst aangenaam en teruggetrokken leven. Regelmatig bezoekt hij Anna, uitbaatster van een hotel in het dorp maar tot een echte relatie wil het niet komen. De andere bewoners van het dorp bejegenen hem met verholen minachting en soms met openlijke woede omdat de sluiting van de mijnen het dorp grote economische schade heeft toegebracht.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus