Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Chevy Stevens – Ik zie alles

Door Joop Liefaard 9 juni 13

Ik zie alles Ik zie alles; Cargo – Amsterdam 2013WorldCatLibraryThingGoogle BooksBookFinder Ik ga vandaag beginnen aan Ik zie alles van de Canadese schrijfster Chevy Stevens. Zij als Rene Unischewski geboren op Vancouver Island waar zij nog steeds woont en deze misdaadroman is haar derde boek. Eerder verschenen Vermist en Onwetend. Het idee voor Vermist, haar eerste boek, ontstond in de tijd dat zij nog als makelaar werkte. Tijdens  “open huizen” waarbij ze soms uren alleen in een woning zat te wachten op klanten dacht zij na over de vraag wat er allemaal kon gebeuren in zo’n huis waar niemand je kon zien. Het resultaat van deze gedachten, het boek Missing (Vermist), kreeg de International Thriller of the Year Award voor het beste debuut. Haar tweede misdaadroman Onwetend kreeg ook goede kritieken en nu is er dan de derde met de Nederlandse titel Ik zie alles.

Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Cargo uit Amsterdam. Deze verstrekte de volgende informatie.

Sinds haar jeugd lijdt Nadine aan claustrofobie, en hoewel ze als psychiater alles af weet van dwangmatigheid, heeft ze haar eigen angsten nooit kunnen verklaren. Dan krijgt Nadine in het ziekenhuis een patiënte die een zelfmoordpoging ondernomen heeft, en uit de gesprekken die Nadine met haar voert blijkt dat ze een gedeeld verleden hebben. De vrouw probeerde met haar daad te ontkomen aan de greep van de charismatische cultleider van een sekte, waar Nadine in haar vroege jeugd ook enkele maanden heeft doorgebracht. Wanneer de vrouw alsnog zelfmoord pleegt, voelt Nadine zich verantwoordelijk voor haar dood en doet ze verder onderzoek naar de sekte. Maar al snel wordt duidelijk dat de sekte ook interesse heeft in Nadine en haar dochter.

Meer berichten over Chevy Stevens.

Vermist

Vermist is de debuutroman van de Canadese schrijfster Chevy Stevens. Hoofdpersoon is Annie O´Sullivan, een makelaar in Clayton Falls op Vancouver Island. Zij heeft een moeizame relatie met haar moeder en een liefdesrelaties met restauranteigenaar Luke. Annie is druk bezig met de verkoop van een huis en houdt een open dag. Aan het einde van de open dag wordt zij ontvoerd en belandt met de ontvoerder in een blokhut in de bergen.

Onwetend

Onwetend is de tweede misdaadroman van Chevy Stevens na Vermist. Dit eerste boek werd over het algemeen goed ontvangen en ik heb het vier sterren gegeven.
Onwetend is op dezelfde wijze als Vermist opgebouwd. Het verhaal wordt door hoofdpersoon Sara Gallagher verteld aan haar psychiater. Sara is een antiekrestaurateur die een goed lopend bedrijf op poten heeft gezet, die een schattig dochtertje heeft en verloofd is met Evan met wie zij binnenkort zal trouwen.

De officiële website van Chevy Stevens.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus