Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Cilla en Rolf Börjlind – Koudvuur

Door Joop Liefaard 5 december 18

Op 15 januari 2019 zal Koudvuur, de nieuwste thriller van het Zweedse schrijversduo Cilla en Rolf Börjlind verschijnen. Het is de vijfde thriller van een serie waarin politievrouw Olivia Rönning en voormalig inspecteur Tom Stilton centraal staan. Cilla en Rolf Börjlind zijn de meest gevierde scenarioschrijvers van Zweden. Hun crimeseries en -films worden gekenmerkt door sterke plots, maatschappelijk engagement en charismatische personages die worstelen met levensechte conflicten. Zij zijn verantwoordelijk voor maar liefst 44 films voor bioscoop en tv, waaronder 26 Martin Beck-films.

Hun thrillerserie over Olivia Rönning en Tom Stilton verschijnt in dertig landen. De eerste twee delen, Springvloed en De derde stem zijn inmiddels bewerkt tot een tv-serie.

Koudvuur

Over het boek zegt de uitgever het volgende:

Op de Mekongrivier in Thailand glijdt een primitieve kano door het water. De man die erin zit is de voormalige inspecteur Tom Stilton. In zijn zak zit een foto van een onbekende man. Hij is op weg naar de zogeheten Gouden Driehoek, op zoek naar een monster. Een reis om zichzelf te verzoenen met de verschrikkelijke misdaad die hij onlangs heeft begaan.
In Stockholm heeft Olivia Rönning heel andere problemen. Een gezin is in hun auto gedood, en deze gruweldaad bracht een schok teweeg in heel Zweden. Een dader wordt gearresteerd en veroordeeld en de zaak wordt gesloten.
Maar op een dag krijgt Mette Olsäter een schokkend telefoontje. De zaak moet worden heropend en Olivia moet bewijzen dat er grote fouten zijn gemaakt.

Het digitale boek dat ik op dit moment lees is ter beschikking gesteld door uitgeverij A.W. Bruna. De recensie zal t.z.t. verschijnen in het Algemeen Dagblad.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus