Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Corine Hartman – Glashard

Door Joop Liefaard 22 september 13

Glashard Glashard Karakter Uitgevers – Uithoorn 2013Deze week verscheen de thriller Glashard van Corine Hartman. Het is het tweede deel in de Jessica Haider serie. Het eerste deel Bloedlijn ontving lovende kritieken zoals “Krachtige personages, bloedstollende actie, een opwindende plot en onverwachte wendingen: Bloedlijn bevat alle ingrediënten voor een onweerstaanbaar spannend verhaal”  (Mads Bruinesteijn – Crimezone), “Bloedlijn is een gave roman waarmee Hartman zich tot de beste Nederlandse misdaadauteur ontpopt. Sterk, heel sterk.” (Magazine Serial Thriller), “Hartman zorgt ervoor dat Bloedlijn het predicaat meedogenloos meer dan verdient.”  (Leeuwarder Courant), om er maar een paar te noemen. Mijn eigen recensie kwam uit op 5 sterren en mijn verwachtingen voor Glashard zijn dan ook hooggespannen. Als Corine Hartman er in is geslaagd hetzelfde hoge niveau als Bloedlijn te halen dan heb ik een paar prima leesdagen voor de boeg. En na het lezen van de eerste 7% van het boek, ziet het daar wel naar uit. Het boek wordt uitgegeven door Karakter Uitgevers te Uithoorn en over deze nieuwe thriller verstrekte de uitgever de volgende informatie.

Rechercheur Jessica Haider gaat op haar eigen onconventionele wijze de strijd aan met de handel in bloeddiamanten

Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden door toe te treden tot Saligia: een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt.
In dit tweede deel van de Jessica Haider-serie is de Antwerpse diamantair Baruch Salomons haar doelwit, hij wordt ervan verdacht in bloeddiamanten te handelen. Naar de buitenwereld toe doet de diamantair zich voor als een weldoener: hij stimuleert de economie in Zimbabwe en gunt enkele inwoners de kans op een nieuw, beter leven in het Westen.
Maar de werkelijkheid is anders, en daar komt Jessy al gauw achter als ze weet binnen te dringen in Salomons’ wereld en als zijn kersverse minnares met hem meereist naar het verscheurde Zuid-Afrikaanse land. De werkelijkheid is zelfs veel gevaarlijker dan ze ooit had kunnen vermoeden…

Bloedlijn

Na een rustpriode van een half jaar hervat rechercheur Jessy Haider haar werkzaamheden bij de politie in Maastricht. De rustperiode volgt op de dood van haar zoon Nick, die door psychopaat Rolf Brezinger op gruwelijke wijze om het leven werd gebracht. Vrijwel direct wordt Jessy geconfronteerd met de dood van de zestienjarige Kim van Brugge. Zij werd met opengesneden polsen door haar vader gevonden in de boomhut op het terrein van de kwekerij van de familie. Alles wijst op zelfmoord maar Jessy is daar niet meteen van overtuigd. Kim leek een mooi en succesvol leven voor zich te hebben en de ouders reageren bij de eerste ondervraging merkwaardig. Reden genoeg voor Jessy om zich verder in de zaak te verdiepen.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus