Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Crimezone Debuutprijs 2014 Linda Samplonius staat op de shortlist

Door Joop Liefaard 13 augustus 14

Linda Samplonius

De "shortlist" voor de Hebban|Crimezone Debuutprijs 2014 is bekend. Op de shortlist komen zes titels te staan. Vijf titels worden gekozen door de Crimezone Club van Tien waarin volgens Crimezone "tien meer dan enthousiaste thrillerfans en ambassadeurs van het genre zitting hebben". De zesde titel wordt gekozen door de lezers van Hebban|Crimezone. De verkiezing begint op 15 augustus aanstaande en zal 10 dagen duren. De uiteindelijke winnaar zal op 26 oktober tijdens het Nederlands Thrillerfestival in Zoetermeer bekend worden gemaakt.

Hebban|Crimezone zal deze week iedere dag een van de kandidaten voor de prijs voorstellen. Na Tjeerd Langstraat en Olga Hoekstra is Linda Samplonius de derde genomineerde voor de prijs met haar debuutthriller Koelcel. Linda Samplonius (1984) is freelance tekstschrijver. Ze schreef voor Marie Claire, Cosmopolitan, NRC Next en Crimezone.nl. Nu heeft ze een vaste rubriek in VIVA en coördineert ze jaarlijks de VIVA400-lijst; een lijst met 400 succesvolle en inspirerende vrouwen. Daarnaast heeft ze een fascinatie voor crime. Een thema dat verwerkt is in Koelcel.

Koelcel

Koelcel wordt uitgegeven door uitgeverij De Crime Compagnie en op de flaptekst staat: "Fotografe Sara Beekveld wordt na een personeelsfeest wakker in het bed van haar collega Marcel Grotenbroek. Ze herinnert zich niet hoe ze daar is beland en vermoedt dat ze is gedrogeerd en verkracht. Al snel raakt ze geobsedeerd door Marcel. Ze is vastbesloten uit te vinden welk vuil spelletje hij speelt. Dan wordt Marcel dood in zijn douche aangetroffen…"

Linda Samplonius is genomineerd voor de Crimezone Debuutprijs 2014 met haar thriller Koelcel

Klik hier om dit bericht te tweeten
Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus