Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Edward Hendriks – Geen weg terug

Door Joop Liefaard 20 mei 17

Geen weg terug

Op 30 mei aanstaande verschijnt Geen weg terug, de derde thriller van de Nederlandse misdaadauteur Edward Hendriks. Edward Hendriks is copywriter van beroep maar heeft altijd met het idee geleefd zelf boeken te willen schrijven. In 2012 werd dit werkelijkheid met zijn debuutthriller Bloedgeld, die hij zelf een op Napolitaanse leest geschoeide maffiathriller noemt. Hierna volgde Gezworen vrienden en dan nu Geen weg terug.

De thrillers van Edward Hendriks, die drie dochters, een vrouw en een grote voorliefde voor Italië heeft, zijn over het algemeen goed ontvangen en hij is regelmatig genomineerd voor prijzen. Uitgeverij De Fontein zegt over Geen weg terug het volgende.

De doorgewinterde misdaadverslaggever Pieter Volmer is in gedachten verzonken onderweg naar een sollicitatiegesprek voor een nieuw tv-programma dat zijn carrière tot grote hoogte kan brengen. In een moment van onoplettendheid rijdt hij een vrouw dood. In blinde paniek neemt hij een verstrekkend besluit. Hij verbergt het lichaam. Kort daarop blijkt dat de dode vrouw Evi de Leeuw is, producent van het tv-programma. Tot overmaat van ramp blijken er getuigen te zijn die denken munt te kunnen slaan uit zijn onbezonnen actie...

Heb je belangstelling voor deze thriller? Hier kun je een fragment lezen.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus