Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Elly Griffiths – Beenderhuis

Door Joop Liefaard 29 juli 12

Het boek Het ontwaken van de Amerikaanse schrijfster Laura Kasischke heb ik uit. Soms krijg je een boek in handen waarin je met veel enthousiasme begint te lezen omdat de informatie vooraf daartoe aanleiding geeft. En het gebeurt regelmatig dat je halverwege het boek tot de conclusie komt dat de verwachtingen niet worden waargemaakt. Het ontwaken valt niet in die categorie. Ik heb van dit uitstekend geschreven boek vanaf de eerste pagina genoten. Waarom kun je binnenkort lezen als mijn recensie klaar is.

Ik ben begonnen in Beenderhuis van Elly Griffiths. Zij heeft voor dit boek drie misdaadromans afgeleverd met de forensisch archeologe Ruth Galloway in de hoofdrol. Drie goede boeken die het waard zijn gelezen te worden. Over het vierde deel, Beenderhuis zegt de uitgeverij De Kern (een imprint van de Utrechtse uitgever De Fontein) het volgende.

Ruth Galloway is op weg naar de opening van een middeleeuwse grafkist, maar vindt het lijk van de curator van het museum naast de kist. Als dan ook de eigenaar van het museum dood neervalt, bijt inspecteur Harry Nelson zich vast in de zaak. Dreigbrieven aan het museum brengen Ruth ertoe de collectie menselijke beenderen te onderzoeken, maar daarmee komt ze in Nelsons vaarwater. Kan Ruth zich over haar persoonlijke gevoelens heen zetten en de waarheid achterhalen?

Beenderhuis

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus