Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Elly’s Choice verandert e-books markt

Door Joop Liefaard 28 augustus 14

Elly’s Choice wordt vandaag gelanceerd. Elly’s Choice is een nieuw en uniek abonnementsmodel voor e-books. Per maand worden er 10 toptitels geselecteerd voor de abonnees. De prijs is €2,99 per maand bij een jaarabonnement.

Vele bekende auteurs zoals bijvoorbeeld Saskia Noort, Herman Koch, Marion Pauw, Susan Smit, Nicci French en Jill Mansell zijn een samenwerking aangegaan met Elly’s Choice. Saskia Noort: ‘Ik ben ontzettend blij met Elly’s Choice, eindelijk een platform dat recht doet aan lezer en schrijver, waar onze e-books te vinden zijn tegen een vergoeding waar je geen nee tegen kunt zeggen. Het is uniek, bijzonder gebruikersvriendelijk en biedt een persoonlijk geselecteerde keuze uit zowel bestsellertitels als nog onbekende parels. Boeken waren nog nooit zo toegankelijk en betaalbaar.’

De selectie van de e-books wordt gemaakt door een redactieraad met experts uit de branche. Aan uitgeverskant zijn de partners Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep en Dutch Media.

Elly’s Choice speelt in op het veranderingsproces waar de boekenmarkt zich in bevindt en gaat naar verwachting zorgen voor uitbreiding van deze markt door het op een laagdrempelige manier aanbieden van e-books. Het aandeel e-books is op dit moment 5% en de verwachting is dat dit percentage de komende jaren zal stijgen.

De manier waarop Elly’s Choice de markt benadert is ook nieuw. Door het aangaan van business-to-business samenwerkingen krijgen lezers via bedrijven abonnementen aangeboden. Een voorbeeld hiervan is de partnership met Samsung. Bij aanschaf van diverse modellen Samsung-tablets krijgt de consument een maandabonnement op Elly’s Choice cadeau.

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung: ‘Uit recent onderzoek blijkt dat 48% van de mensen een tablet gebruikt om te lezen. Veel van onze tablets, lenen zich daar dan ook uitstekend voor. Elly’s Choice maakt het lezen op een tablet nu nóg leuker en makkelijker en we zijn dan ook erg blij dat we een maand cadeau kunnen geven bij onder andere de Samsung Galaxy Tab S’.

Op een termijn van enkele jaren verwacht Elly’s Choice honderd duizenden abonnees.

Geneviève Waldmann, woordvoerder van Elly’s Choice: ‘Het is een uniek model waarin auteurs en lezers centraal staan, het staat voor kwaliteit, gemak en we verbreden de boekenmarkt hiermee, iets waar deze tijd echt naar vraagt. Wij staan open voor samenwerkingen met bestaande en nieuwe partijen om lezen aantrekkelijk te maken voor iedereen.’

Bezoek de website van Elly's Choice Voor meer informatie.

Bron: VBK Uitgeversgroep

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus