Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Eriksson & Sundquist – Het hongervuur

Door Joop Liefaard 17 januari 13

Het hongervuur Het hongervuur: De zwakte van Victoria Bergman; Cargo – Amsterdam 2012WorldCatLibraryThingGoogle BooksBookFinder Ik ben begonnen aan de misdaadroman Het hongervuur van de Zweedse schrijvers Eriksson & Sundquist (voluit Jerker Eriksson en Hakan Axlander-Sundquist). Het hongervuur is het tweede boek uit een trilogie die de titel De zwakte van Victoria Bergman meekreeg. Het eerste deel is Het kraaienmeisje. Dit boek had een gemengde ontvangst. Sommigen vonden het een sterk boek en daartoe behoor ik ook (zie mijn recensie). Anderen hadden er gemengde gevoelens bij en weer anderen hadden er geen goed woord voor over. Zo zie je maar weer dat de appreciatie van een boek gebaseerd is op persoonlijke criteria.
Het hongervuur wordt uitgegeven door uitgeverij Cargo te Amsterdam. De uitgever heeft bij het verschijnen van het boek de volgende informatie gegeven.

Tegen de wil van haar superieuren blijft hoofdinspecteur Jeanette Kihlberg zich obsessief bezighouden met de moorden die ze in Het Kraaienmeisje niet wist op te lossen. Ze raakt daarbij steeds meer geïntrigeerd door de ongrijpbare Victoria Bergman en vraagt psycholoog Sofia Zetterlund een daderprofiel op te stellen. De zoektocht van Jeanette leidt naar een internaat en naar vergeten, verdrongen gebeurtenissen uit het verleden. Sofia worstelt ondertussen met het gevoel dat er iets mis is met haarzelf. Ze realiseert zich dat zij net als sommige van haar patiënten aan een meervoudige persoonlijkheidsstoornis lijdt. Dan wordt een succesvolle zakenman op zo’n rituele wijze vermoord dat deze slachting aan wraak doet denken. Maar als het wraak is, wat wordt er dan gewroken? En wie was er uit op vergelding?

erikksonJerker Eriksson en Hakan Axlander-Sundquist hadden een bewogen leven met vele beroepen, hobby’s en interesses voordat ze zich samen aan Het kraaienmeisje waagden. Ze delen een interesse voor kunst, muziek en literatuur. Ze wonen in Stockholm.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus