Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Håkan Nesser – De man zonder hond

Door Joop Liefaard 26 juni 12

Het boek Zwanenzang van Peter Robinson heb ik uit. Een plezierig boek om te lezen.  Geen echte topper maar goed genoeg voor een paar uur lekker lezen. Geen boek waarbij je van de spanning op het puntje van je stoel gaat zitten maar wel een boek met een totaal onverwachte wending aan het einde.

Ik ben begonnen met het boek De man zonder hond van Håkan Nesser. Ik heb vorig jaar van deze Zweedse schrijver het boek De zomer van Kim Novak gelezen en dat vond ik een uitstekend boek. De wijze waarop Nesser hierin in de gedachtenwereld van een veertienjarige kruipt en deze aan het papier toevertrouwd is helder, krachtig en ontroerend. Ook de sfeer van de zestiger jaren is heel treffend weergegeven. Voor mij in ieder geval heel herkenbaar.

De man zonder hond wordt uitgegeven door Uitgeverij De Geus. Deze schrijft over het boek het volgende.

Op de familie Hermansson lijkt niets aan te merken, totdat zoon Robert zich in een realitysoap op nationale televisie obsceen gedraagt en tijdens een verjaardagsfeest verdwijnt. Wanneer kort daarna ook kleinzoon Henrik niet te vinden is, is het drama compleet. Aan inspecteur Gunnar Barbarotti de taak zich door langverborgen geheimen en familienijd heen te worstelen om uit te zoeken wat er precies gebeurd is.

De man zonder hond

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus