Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Jan Van der Cruysse – Bling Bling 2 De Zaventemmers

Door Joop Liefaard 15 juli 17

Bling Bling 2

Onlangs verscheen bij uitgeverij Manteau uit Antwerpen Bling Bling 2 De Zaventemmers, het langverwachte vervolg op de bekroonde debuutthriller Bling Bling van de Belgische misdaadauteur Jan Van der Cruysse. Met Bling Bling. Diamantroof in Delhi veroverde de voormalige luchthavenwoordvoerderJan Van der Cruysse meteen de Hercule Poirotprijs in 2016: ongezien voor een debuterende auteur. Alsof dat niet genoeg was, viel het boek enkele maanden later opnieuw in de prijzen als winnaar van De Diamanten Kogel 2016. Die dubbele winst was opnieuw een primeur in thrillerland, want nooit eerder werden beide prijzen toegekend aan één en dezelfde titel.  Over Bling Bling 2 zegt de uitgever het volgende.

Bling Bling 2 volgt het onvoorspelbare traject van het gangsterduo Mate en Boris en de verknipte moordgriet Elisabed. Op een moorddadige trip door de Balkan blijven ze de Antwerpse politievrouw Beerke Wagenmaker altijd een stap voor. Tot ze het pad kruisen van Roman Tokar, oorlogsveteraan en tweelingbroer van de diamantkoerier Sergei, die ze hebben vermoord. Net wanneer de rust wat terugkeert in de Antwerpse diamantwijk, doet veiligheidsdeskundige Albertien Van der Valk een gooi naar de perfecte diamantroof. De grootste ooit. Op de moeilijkste locatie van het land. Zaventem.

Bling Bling 2 wervelt tussen de luchthavens van Eindhoven, Zaventem, Hong Kong en Odessa. Het volgt een spoor van bloed en drukinkt van Blankenberge tot de Zwarte Zee via snelwegparkings, treinstations en ferryboten.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus