Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Jilliane Hoffman – Insomnia

Door Joop Liefaard 23 september 18

Op 25 september verschijnt bij Uitgeverij De Fontein Insomnia de nieuwste thriller van de Amerikaanse misdaadauteur Jilliane Hoffman. Volgens de uitgever schrijft zij thrillers die zich kunnen meten met het beste werk van Karin Slaughter, Gillian Flynn en Patricia Cornwel. Ik heb eerder twee thrillers van haar gelezen (Vergelding en De kleine getuige) en vond ze beide prima. Ik houd er niet zo van om schrijvers onderling met elkaar  te vergelijken. Iedere schrijver heeft een eigen stijl en onderwerpkeuze en de waardering daarvoor zal voor iedere lezer verschillend zijn. Ik ben nogal gecharmeerd van de boeken van Gillian Flynn maar dat betekent nog niet dat zij een betere schrijfster is dan Jilliane Hoffman. Dat is heel erg persoonlijk.
Jilliane Hoffman werkte als officier van justitie in Miami, waar ze vooral werkte aan zware misdrijven. Ze was adviseur voor justitie in Florida en heeft de FBI bijgestaan in talloze misdaadonderzoeken.

Insomnia

Over het boek zegt de uitgever het volgende

Na de vondst van het mobieltje en de bebloede jas van de vermiste 17-jarige Mallory, is de politie in de hoogste staat van paraatheid. Mallory voldoet aan het profiel van de slachtoffers van de seriemoordenaar die zich in tweets aan de FBI ‘Handyman’ noemt. Als Mallory twee dagen later verward en bebloed wordt aangetroffen en zegt ontsnapt te zijn aan de Handyman is er geen reden om aan haar verhaal te twijfelen. Of toch wel? Heeft zij nu juist zijn aandacht op haar gevestigd en is zijn jacht nu echt begonnen?

Hier kun je mijn recensies lezen van Vergelding en De kleine getuige.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus