Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Jussi Adler-Olsen – Selfies

Door Joop Liefaard 5 maart 17

Eind maart verschijnt de thriller Selfies van de Deense misdaadauteur Jussie Adler-Olsen (1950). Jussie Adler-Olsen werkte als uitgever, vertaler en schrijver van verhalen voor strips maar hij is vooral bekend geworden door een reeks thrillers die onder de overkoepelende naam “Serie Q” zijn uitgebracht. Het eerste deel in deze serie, De vrouw in de kooi verscheen in 2007 en ontving in Nederland de prijs voor de beste thriller van het jaar 2010. De eerste drie boeken van de Serie Q serie zijn verfilmd. Selfies is het zevende deel in deze serie. Uitgeverij Prometheus zegt over het boek het volgende.


Het aantal zaken op afdeling Q voldoet niet aan de verwachtingen van het management. Uitgerekend Rose moet bewijzen dat de afdeling naar behoren functioneert, maar dat valt haar niet gemakkelijk. Ze worstelt met onopgeloste kwesties uit haar verleden; een verleden waarin een verschrikkelijke misdaad lijkt te zijn begaan. Intussen wordt in het park in Kopenhagen een vermoorde vrouw gevonden, zet een maniakale motorrijder een achtervolging met dodelijke afloop in op een jonge vrouw, en worden er elders nieuwe misdaden bekokstoofd. Is dit toeval, of bestaat er een verband tussen deze verschillende gebeurtenissen?
Carl, Assad en Gordon staan voor een grotere uitdaging dan ooit tevoren, terwijl hun collega Rose zelf grote problemen heeft. Het vaste viertal is een van zijn leden kwijt, maar verliezen ze ook hun geluk? Slagen ze erin om het bestaan van afdeling Q veilig te stellen? En zullen de moorden in Kopenhagen ooit ophouden?

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus