Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Laura McHugh – Het gewicht van bloed

Door Joop Liefaard 3 juli 14

Het gewicht van bloed

Laura McHugh is een Amerikaanse schrijfster die op 7 augustus in Nederland zal debuteren met haar thriller Het gewicht van bloed (The weight of blood). Zij studeerde Engels en bibliotheek- en informatiewetenschappen aan universiteiten in de staat Missouri waar zij tegenwoordig ook woont. Haar eerste thriller speelt zich af in The Ozarks, een landschap van deze staat. Laura McHugh zegt over de keuze hiervoor het volgende: "The forbidding landscape and the remoteness of the Ozarks create a sense of foreboding that helps set the tone of the novel. And I’ve always been fascinated by the culture, which is steeped in folk wisdom, home remedies, and superstition."

Op de vraag of Het gewicht van bloed is gebaseerd op feitelijke gebeurtenissen zegt zij: "I started the novel knowing that Lucy’s friend Cheri was dead, but I wasn’t sure what had happened to her. Then I came across a news article about a shocking crime involving a young woman in Lebanon, Missouri—the small town where I’d attended high school—and I knew that Cheri would suffer a similar experience."

Het gewicht van bloed wordt uitgegeven door uitgeverij Cargo, die er het volgende over zegt: "De zeventienjarige Lucy Dane rouwt om de brute dood van haar vriendin Cheri. Het lichaam van het meisje is een jaar na haar vermissing gevonden in een holle dode boom. Als Lucy in een verlaten caravan op het land van haar oom een kettinkje van Cheri ontdekt, is ze vastbesloten uit te zoeken wat er is gebeurd. In het afgelegen stadje Henbane blijven geheimen niet lang verborgen en Lucy’s zoektocht legt onverwacht ook haar eigen verleden bloot. Haar moeder is kort na haar geboorte spoorloos verdwenen, en dit blijkt onlosmakelijk verbonden met het lot van Cheri. Terwijl Lucy worstelt met angstige vermoedens over de schaduwkant van Henbane probeert ze de duistere geheimen van haar familie te ontrafelen."

Het gewicht van bloed werd in de Verenigde Staten positief ontvangen.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus