Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Linda Jansma en Loes den Hollander

Door Joop Liefaard 31 oktober 14

In de eerste week van november verschijnen twee thrillers van twee schrijfsters die bij lezend Nederland erg geliefd zijn. Op 1 november is dat Vrij spel van Linda Jansma en op 10 november Voorbedacht van Loes den Hollander.

Linda Jansma

Voor de succesvolle Linda Jansma (1967) is het de zesde thriller. Zij debuteerde in 2010 met de thriller Caleidoscoop waarmee zij De Schaduwprijs, die wordt uitgereikt aan de auteur van het spannendste Nederlandstalige debuut, won. Ook voor haar volgende thrillers won zij prijzen of werd ze daarvoor genomineerd. Naast thrillers schreef zij ook een groot aantal korte verhalen. De presentatie van Vrij spel is op zaterdag 1 november aanstaande bij boekhandel Stumpel , Schutterstraat 18 in Almere en begint om 15:00 uur. Vrij spel wordt uitgegeven door De Crime Compagnie uit Laren. De korte inhoud is als volgt.

Op een mistige ochtend in oktober schiet de echtgenoot van Gwen, politieagent Nick Overmars, een zeventienjarige jongen dood. Volgens hem was de jongen gewapend, maar het wapen wordt niet gevonden. Bovendien blijkt al snel dat Nick een uiterst persoonlijke connectie met de jongen had, en de vraag rijst of hij misschien doelbewust geschoten heeft. Vrienden van de jongen - die lid was van een criminele jeugdbende - denken van wel. Zij zijn niet van plan om hun "homie" ongewroken te laten en terwijl het justitieel onderzoek maar langzaam vordert, beginnen zij een zenuwslopende terreuractie tegen Nick en zijn gezin.

Vrij spel
Loes den Hollander

Loes den Hollander (1948) debuteerde in 2006 met de literaire thriller Vrijdag. Het was een geslaagd debuut en Vrijdag werd gevolgd door nog een groot aantal literairethrillers die bij het grote publiek steeds in goede aarde vielen. Loes den Hollander is een van de populairste misdaadauteurs van Nederland. Op 10 november zal haar laatste thriller Voorbedacht in de winkels liggen. Op zondag 2 november is er een actiedag. Meer hierover kan je vinden op de Facebook pagina van Loes den Hollander. Over het ontstaan de laatste thriller Voorbedacht zegt zij: “Het idee voor 'Voorbedacht' is ontstaan in de periode dat de twee broertjes werden vermist. Ik denk dat iedereen direct weet over welke broertjes het gaat. Ik herinner me één bepaald gevoel uit de twee weken dat er naar ze werd gezocht heel goed: hoop.” Voorbedacht wordt uitgegeven door Karakter Uitgevers uit Uithoorn.

Het is de nachtmerrie van iedere ouder, en het overkomt Marjon van Brienen. Haar vriend Philippe brengt hun dochter Carice niet terug na een familiebezoek. Maar waarom? Er bestaan geen onoverkomelijke problemen tussen Marjon en Philippe, er wordt nergens strijd over gevoerd. Wat heeft hem bewogen om hun dochter mee te nemen en wat heeft hij met haar gedaan? Een grootscheeps onderzoek levert niets op. Philippe en Carice zijn spoorloos verdwenen. Hoe moet je verder leven als wanhoop, woede en verdriet je beheersen? Wanneer erken je je verlies? Marjon kan nergens de antwoorden vinden. Tot ze bezoek krijgt van een vrouw, die haar iets te vertellen heeft.

Voorbedacht

    Op zaterdag 8 november zijn Loes den Hollander en Linda Jansma samen bij boekhandel Plukker in Schagen. Daar interviewen zij elkaar van 14.30 uur tot 16 uur over hun nieuwe boeken 'Voorbedacht' en 'Vrij spel'. Na afloop signeren zij. Plukker zorgt voor lekkere hapjes en drankjes.
    Vrij toegang voor iedereen! Dus ben je in de buurt, ga er gezellig langs!

Twee nieuwe thrillers. @LindaJansma en @LoesHolland. Vrijspel en Voorbedacht.

Klik hier om te tweeten
Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus