Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Marc Elsberg – Zero

Door Joop Liefaard 7 augustus 14

Zero

Marc Elsberg (1967) komt uit Wenen. Na het gymnasium studeerde hij industriële vormgeving aan de Universität für angewandte Kunst. Daarnaast werkte hij als columnist bij het Oostenrijkse dagblad Der Standard en is momenteel creatief directeur bij een reclamebureau. Onder de naam Marcus Rafelsberger schreef hij o.a. een satirische roman en een zogenaamde Krimi.

In 2012 debuteerde hij als thrillerauteur met de thriller Blackout. Een vier sterren thriller over wat er gebeurt als de elektriciteit door toedoen van een hacker voor enige dagen in diverse landen in Europa uitvalt. Op 16 september verschijnt bij Meulenhoff|Boekerij zijn tweede thriller onder de titel Zero. Over het boek zegt de uitgever het volgende: "Tijdens haar onderzoek naar de dood van een tiener komt journaliste Cynthia Bonasant terecht op Freemee, een online platform met miljoenen gebruikers. Freemee analyseert de data van gebruikers en geeft ze adviezen voor een beter en succesvoller leven.

Er is maar één iemand die wijst op de gevaren van Freemee: ZERO, de meestgezochte online activist ter wereld. Wanneer Cynthia ontdekt dat ZERO gelijk heeft en dat Freemee de verzamelde data gebruikt om vrijwel onbeperkte macht te verkrijgen, wordt ze het doelwit van deze machtige en meedogenloze organisatie. En in een wereld waarin camera’s, databrillen en smartphones exact vastleggen waar je bent, is ontsnappen onmogelijk..."

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus