Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Marcella Kleine – Vilein

Door Joop Liefaard 5 november 16

Vilein

Eind november verschijnt Vilein de nieuwste thriller van schrijfster Marcella Kleine. Haar eerste fictieve verhaal De voltooiing verscheen in 2012. Deze thriller werd gevolgd door bekende titels als Schemergebied en Souvenir en daarnaast verscheen er dit jaar een peuterboekje onder de titel Lizzie en Lars op avontuur in de tuin. Ook schreef zij Beschadigd maar niet geknakt en Zwervend door het leven, boeken waarin mensen met psychiatrische of verslavingsproblematiek en ook zwerfjongeren centraal staan.

Naast het schrijven werkt Marcella binnen verschillende instellingen als cliëntvertrouwenspersoon en coach/ondersteuner cliëntmedezeggenschap. Instellingen die zich op het raakvlak begeven van psychiatrie en justitie.

Marcella houdt van mensen, dieren en de natuur en voor de afwisseling ook van de stad.
Zij heeft in verschillende plaatsen in Noord-Holland en Zuid-Holland gewoond en woont nu met veel plezier in Drenthe. Een korte beschrijving van het boek zie je hieronder.

Als de man van Julia dood wordt aangetroffen, wordt voor Julia het gezegde 'Het leven begint bij veertig' waarheid. Na jarenlange onderdrukking voelt ze zich eindelijk bevrijd. Een reeks ongrijpbare gebeurtenissen zet haar leven echter op zijn kop. Vertwijfeld vraagt Julia zich af wat haar rol in het geheel is. Wanneer het verleden het heden inhaalt en ze de ontbrekende puzzelstukjes van haar traumatische jeugd kan invullen, wordt ze opnieuw het slachtoffer van een vilein persoon

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus