Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Marlen Beek-Visser – Meesterdeal

Door Joop Liefaard 4 december 16

Meesterdeal

Op vrijdag 16 december aanstaande zal Meesterdeal, de nieuwste thriller van Marlen Beek-Visser officieel worden gepresenteerd. Plaats van handeling: Boekhandel De Kler, Winkelhof 87, Leiderdorp. Marlen(1968) woont en werkt in Leiderdorp. Na een hbo-studie commerciële economie schreef zij als stafmedewerker communicatie en als manager in de kinderopvang voornamelijk zakelijke teksten. Enkele jaren geleden begon zij met het schrijven van fictie. Marlen publiceerde een tiental korte verhalen in verhalenbundels. In 2015 debuteerde ze als misdaadauteur met de thriller Stem, over de keiharde wereld van glitter en glamour van talentenjachten. Meesterdeal wordt uitgegeven door uitgeverij Ellessy die over de thriller het volgende zegt.

Een dochter, een docent, een verhouding, een slachtoffer.

Als Bo van Lierop ontdekt dat haar 16-jarige dochter Eva een verhouding heeft met haar mentor van school, een man van tweeënveertig, lopen de spanningen binnen het gezin hoog op. Bo’s echtgenoot Adam dreigt met onorthodoxe maatregelen die de situatie alleen maar zouden verergeren. Yannick, de ongrijpbare vriend van Eva, die sinds enige tijd onderdeel uitmaakt van hun gezin, heeft een geheel eigen wijze van reageren.

Het feit dat Bo en Adam al jaren een geheim met zich meedragen, een geheim dat zij beter eerder hadden kunnen vertellen, maakt de situatie er niet eenvoudiger op. Is dat de reden dat Adam zich steeds vreemder gaat gedragen? Bo’s enige uitvlucht is haar vrijwilligersbaantje bij de Hulplijn en in het bijzonder Emiel, een cliënt met wie ze een band opbouwt en bij wie ze haar hart kan luchten. Emiel trekt zich Bo’s situatie aan en weet wel een manier om haar te helpen.
Net als Bo op het punt staat om de confrontatie met Eva’s mentor aan te gaan, gebeurt er iets wat een schok van ontzetting teweegbrengt. Wie kan Bo nog vertrouwen? Haar dochter die het liegen tot tweede natuur heeft verheven? Haar man, die steeds verder van haar af drijft? De ongrijpbare Yannick? En Emiel, is die ooit wel te vertrouwen geweest?

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus