Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Mary Kubica – Laatste leugen

Door Joop Liefaard 5 mei 18

Mary Kubica is een Amerikaanse misdaadauteur die in 2014 debuteerde met de thriller The good girl, dat onder de titel Zo'n lief meisje in Nederland werd uitgegeven. Bij Harper Collins Nederland verschijnt op 22 mei haar vierde thriller Laatste leugen. Mary Kubica studeerde geschiedenis en Amerikaanse literatuur en woont even buiten Chicago.
Ik heb nog nooit iets van Mary Kubica gelezen maar ik zie op Nederlandse en internationale boekensites dat de beoordelingen van haar boeken overwegend goed tot zeer goed zijn. Reden genoeg om ook maar eens een boek van haar in mijn e-reader te laden.

Mary Kubica

© Sarah Jastre

Korte inhoud van het boek

Clara’s wereld stort in wanneer haar echtgenoot Nick en hun vierjarige dochtertje Maisie betrokken raken bij een botsing. Maisie overleeft het gelukkig, maar Nick overlijdt. Wanneer Maisie nachtmerries krijgt over een enge man en een zwarte auto begint Clara te vermoeden dat iemand het op Nick voorzien had. Volgens de politie is ze getraumatiseerd door het verlies van haar man, maar de wanhopige Clara kan haar gevoelens niet negeren en gaat zelf op onderzoek uit. Ze laat zich door niemand tegenhouden om achter de waarheid te komen, maar soms kun je maar beter niet alles willen weten...

Laatste leugen
Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus