Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Chelsea Cain – Wraak

Door Joop Liefaard 12 december 12

Wraak WraakChelsea Cain; Luitingh – Amsterdam 2012WorldCatLibraryThingGoogle BooksBookFinder Ik ben bezig met het boek Wraak van Chelsea Cain. Ik heb van deze Amerikaanse misdaadauteur al meerdere boeken gelezen. Dat waren Hartzeer, Genadeloos en Zondvloed. De boeken gaan over rechercheur Archie Sheridan en de gewetenloze vrouwelijk seriemoordenaar Gretchen Lowell. Chelsea Cain schrijft heel erg goed. De verhalen hebben vaart, zijn spannend en er is altijd een goed plot met veel onverwachte wendingen. Vooral de zeer aparte chemie tussen politieman Archie en misdadigster Gretchen is heerlijk om te lezen. Chelsea Cain heeft ook de gewoonte om scenes heel expliciet te beschrijven. Je hebt er een redelijke sterke maag voor nodig. Van alle boeken die ik van haar heb gelezen vond ik Zondvloed de minste maar nog steeds goed. Opvallend is dat Gretchen Lowell in dat boek niet voorkomt en dat is een duidelijk minpunt. Zij bestaat alleen in de gedachtenwereld van Archie als een herinnering die achter slot en grendel zit.

Wraak wordt uitgegeven door uitgeverij Luitingh-Sijthoff te Amsterdam. De uitgever zegt over het boek het volgende.

Aan een boom in een park hangt het ontzielde en gevilde lichaam van een vrijwilliger in een opvanghuis voor onhandelbare tienermeiden. Als rechercheur Archie Sheridan naar het tehuis gaat, loopt hij een oude bekende tegen het lijf: Pearl. Archie is onmiddellijk op zijn hoede, want als hij Pearl tegenkomt, is een ontmoeting met kwelgeest Gretchen nooit ver weg. En inderdaad, vanuit haar cel zoekt seriemoordenaar Gretchen Lowell contact met hem. Ze beweert meer over de parkmoord te weten. Archie denkt dat ze bluft. Toch gaat hij naar haar toe…

Chelsea CainChelsea Cain (1972)woont met haar man en dochter in Portland. De beruchte ‘green river killer’ inspireerde haar tot het schrijven van Hartzeer. Ze schrijft ook regelmatig voor locale kranten en bladen.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus