Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Mike Nicol – Black heart

Door Joop Liefaard 15 september 16

Black heart

Op 27 september verschijnt Black heart van de Zuid-Afrikaanse schrijver Mike Nicol. Het is deel 3 van de Kaapstad-trilogie (Ook wel de Wraak-trilogie genoemd). De twee eerdere delen verschenen onder de titels Payback en Killer Country. De boeken zijn in vertaald in het Nederlands maar uitgever De Geus heeft de originele Engelse titels gehandhaafd.

Mike Nicol (1951) is journalist en schrijver. Voordat Nicol begon met het schrijven van misdaadthrillers schreef hij romans, poëzie en non-fictie, waaronder Mandela: het geautoriseerde portret (2006). Zijn Kaapstadtrilogie wordt vertaald in meerdere landen en is een groot succes in Zuid-Afrika en Duitsland. Payback, het eerste deel van de trilogie, werd ook in Nederland zeer goed ontvangen en genomineerd als thriller van het jaar door de VN Detective en Thrillergids. Mike Nicol woont in Kaapstad. Op de flaptekst staat het volgende.

Het is winter in Kaapstad. Mace Bishop en Pylon Buso beschermen toeristen en politici in de alledaagse routine. Tot op een dag een toerist wordt ontvoerd en de zaak snel uit de hand lijkt te lopen. Bishop moet vechten voor zijn eigen leven. De mooie en onheilspellende Sheemina February ligt immers altijd op de loer om wraak op hem te nemen. Bishops enige hoop is om haar eerder te vinden dan zij hem.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus