Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Mirko Zilahy – Schaduw

Door Joop Liefaard 11 februari 17

Schaduw

Binnenkort verschijnt bij Xander Uitgevers uit Amsterdam de debuutthriller Schaduw van de Italiaanse schrijver Mirko Zilahy (1974). Mirko Zilahy studeerde en doceerde Italiaanse taal- en letterkunde. Hij werkte als journalist en werd nationaal bekend vanwege zijn Donna Tartt-vertalingen. Schaduw is zijn debuutroman, die in meer dan 15 landen werd verkocht. Afgaande op de commentaren die over het boek werden geschreven moet het heel erg goed zijn. Zo schreef The Huffington Post: "Een explosief sterk debuut: Sterk verhaal, een plot dat nergens faalt, spanning die tot het eind overeind blijft staan en personages die een onuitwisbare indruk achter laten". Je kunt deze lovende kritieken alleen maar controleren door het boek zelf te lezen. Soms kom je bedrogen uit, zoals met Het meisje in de trein van Paula Hawkins, soms word je aangenaam verrast zoals met Ragdoll van Daniel Cole.  Op de flap van de thriller staat het volgende.

Drie moorden in drie dagen. De lijken verwond met de precisie van een chirurg. Afgeslacht als beesten. De verstikkende regen die Rome in zijn greep houdt, spoelt alle sporen weg. Het motief van de moordenaar mysterieus, zijn werkwijze curieus. Maar één man is in staat dit geheim te ontrafelen: Enrici Mancini.
Gebukt onder het verlies van zijn vrouw, neemt hij de opdracht met grote tegenzin aan. Eén ding is direct duidelijk: niets berust op toeval. Zal het Mancini lukken de moordenaar te slim af te zijn en zijn grotere plan te ontrafelen?

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus