Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Misdaadroman.nl stopt per 1 december.

Door Joop Liefaard 20 oktober 12

Oprichter en beheerder Ine Jacet van de bekende website Misdaadroman.nl heeft gisteren bekendgemaakt dat de website met ingang van 1 december aanstaande niet meer zal worden bijgehouden of geactualiseerd. “De site was 10 jaar online en al deze tijd heb ik misdaadromans.nl met veel plezier en passie onderhouden. Maar het vergde ook de nodige discipline (naast werk, gezin en andere bezigheden). De tijd is gekomen om te stoppen.” zegt Ine en verder “….het bijhouden van de site, het zelf schrijven van recensies en het plaatsen van recensies van anderen, bleek de laatste tijd meer een verplichting dan een hobby. En dat was nooit mijn bedoeling!”

Het is jammer maar begrijpelijk dat Ine dit besluit heeft genomen want Misdaadroman.nl is een bijzonder goed geinformeerde website met heel veel prima recensies, boeiende interviews en interessante dossiers over diverse zaken. Onderdeel van de website is een forum waar ik zelf ook lid van ben en in mijn beleving is het een van de weinige fora in de virtuele wereld waar de leden respectvol met elkaar omgaan. Misdaadroman.nl is ook een initiatief geweest zonder enige commerciële bijbedoeling en was onafhankelijk van schrijvers en uitgevers. Vermeldenswaardig.

Het besluit van Ine Jacet, die twee keer zitting had in de jury voor De Gouden Strop, betekent niet dat website uit de lucht gaat. Alle informatie die er op 1 december op staat blijft toegankelijk.

Ik wens Ine veel succes en plezier bij de activiteiten die zij na Misdaadroman.nl gaat oppakken. Ik ben ervan overtuigd dat haar enthousiasme voor de misdaadliteratuur zal blijven bestaan.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus