Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



NS Publieksprijs 2014

Door Joop Liefaard 24 oktober 14

De NS Publieksprijs is de prijs voor het beste boek, gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen. De stemperiode loopt van 22 oktober tot en met 19 november 2014. Het winnende boek wordt 19 november 2014 bekendgemaakt.

Een comité van boekverkopers en bibliothecarissen kiest uit een groslijst van de meest populaire boeken van het afgelopen jaar zes boeken: de zes nominaties. Je kunt stemmen op een van deze zes boeken of je stem uitbrengen op een boek naar vrije keuze. Voorwaarde voor een boek naar vrije keuze is dat het boek oorspronkelijk Nederlandstalig dient te zijn.

Ventoux

Bart Wagendorp - Ventoux

Op 25 juni 1982 verongelukt de jonge, veelbelovende dichter Peter Seegers op de Mont Ventoux in het bijzijn van zijn vijf beste vrienden. Dertig jaar later gaan zij, vier mannen en een vrouw, terug naar de Provence. Wat is er dertig jaar geleden gebeurd? Kun je keuzes tenietdoen? Wat doet de tijd? Wat ís de tijd? Kan liefde een hechte vriendschap breken? Kun je schuld hebben aan het noodlot? Wat moet je nog, als de vijftig nadert?

Kieft

Michel van Egmond - Kieft

Bijna twintig jaar lang droeg voetballer Wim Kieft een groot geheim met zich mee. Dat is nu voorbij. Aan Michel van Egmond, auteur van de mega-bestseller Gijp, vertelde hij zijn onwaarschijnlijke verhaal.
Kieft is het verslag van een bittere strijd tegen zijn verslaving. Tegen de demonen in zijn hoofd. Maar het is ook een hoopvol relaas over de voorzichtige wederopstanding van een veerkrachtig mens.

Toen ik je zag

Isa Hoes - Toen ik je zag

'Toen ik je zag' is het verhaal over het leven met een man die leed aan depressiviteit verteld door Isa Hoes, de vrouw van Antonie Kamerling. Dit verhaal is een portret van twee mensen die zielsveel van elkaar hielden. Isa hoes leerde Antonie Kamerling kennen tijdens de audities van Goede Tijden, Slechte Tijden. De soap wordt een ongekend succes en Antonie die Peter Kelder speelt in de serie wordt enorm populair.


De kraamhulp

Esther Verhoef - De kraamhulp

Na de zware bevalling van haar eerste kindje is Didi aan bed gekluisterd, ze is dan ook heel gelukkig met de hulp die ze krijgt van de kraamverzorgster. Met de baby gaat alles goed maar Didi's herstel gaat langzaam. Miriam, die werkzaam is bij de politie in Rotterdam, kan de dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt hij niet door een ongeluk is overleden, ze verdenkt zijn mooie weduwe Hennequin.

Geachte heer M.

Herman Koch - Geachte heer M.

In Geachte heer M. – het langverwachte nieuwe boek van Herman Koch – had de eens zo gevierde schrijver M. zijn grootste succes met een roman over de geruchtmakende verdwijning van Jan Landzaat. Deze leraar geschiedenis verdween na een korte affaire met een bloedmooie leerlinge, en werd voor het laatst gezien bij het vakantiehuisje waar zij met haar nieuwe vriendje verbleef. De roman was een bestseller en betekende M.’s internationale doorbraak, maar nu, aan het eind van zijn carrière, ...........

Debet

Saskia Noort - Debet

Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tv-producer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde. Het perfecte plaatje dat haar leven lijkt, blijkt een gruwelijke leugen wanneer alle spoken uit het verleden zich een voor een aandienen. Tussen het rouwen en het opvoeden van haar twee puberdochters door probeert ze de waarheid boven tafel te krijgen. Ook keert ze in deze thriller terug naar de plek waar het allemaal begon: Bergen

Eigen keuze

Je eigen keuze

Je kunt stemmen op een van de zes boeken hierboven of je stem uitbrengen op een boek naar vrije keuze. Voorwaarde voor een boek naar vrije keuze is dat het boek oorspronkelijk Nederlandstalig dient te zijn.




De NS Publieksprijs voor het Nederlandse Boek wordt toegekend aan de titel die bij het publiek op de eerste plaats is geëindigd mits de titel ook voorkomt in de einduitslag van de Kernjury. De auteur van het winnende boek ontvangt een geldprijs van € 7.500,-, een sculptuur van Jeroen Henneman en een NS Altijd Vrij 1e klas abonnement voor één jaar t.w.v. € 6.420,- . Het boek ontvang de titel Boek van het Jaar 2014.

Het uitbrengen van je stem kan op deze webpagina vanaf 22 oktober tot en met 19 november 2014. Door mee te doen maak je kans op geweldige prijzen.

Bron: NS Publieksprijs

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus