Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Sharon Bolton – Zielsgeheim

Door Joop Liefaard 18 augustus 12

Ik lees op het ogenblik het boek Zielsgeheim van Sharon Bolton. Het is de vierde misdaadroman van deze Engelse schrijfster die in Nederland is uitgegeven. Eerdere titels zijn: Bezwering, Bloedschande en Offerande. Bloedschande heb ik eerder gelezen; de recensie kun je hier lezen.

Zielsgeheim

Zielsgeheim wordt uitgegeven door A.W.Bruna Uitgevers te Utrecht. Op de achterkant van het boek kun je de volgende tekst lezen:

Ondanks haar fascinatie voor de negentiende-eeuwse seriemoordenaar Jack the Ripper heeft de jonge Londense politieagente Lacey Flint nog nooit aan een moordonderzoek gewerkt. Totdat er op een avond een vrouw hevig bloedend door messteken over Laceys auto leunt, in haar armen valt en sterft. Als getuige moet Lacey een gepaste afstand tot de moordzaak houden, maar wanneer ze via een journaliste een brief ontvangt waarin een verwijzing naar Jack the Ripper en naar Lacey staat, blijkt dat onmogelijk. Is er een copycat killer aan het werk? Lacey weet als geen ander dat er volgens het patroon van de negentiende-eeuwse moorden nog meer slachtoffers gaan vallen. En zij kan weleens de volgende zijn…

Over Sharon Bolton.

Sharon Bolton (1960, Lancashire) volgde een toneelopleiding en haalde vervolgens een MBA. Ze begon een succesvolle carrière in PR en marketing en is inmiddels een fulltime gelauwerd auteur.

Ze raakte gefascineerd door de Britse traditionele folklore, wat resulteerde in het schrijven van haar eerste boek Offerande, dat meteen internationaal werd opgepikt en genomineerd werd voor de SNCF Prix du Polar voor beste Europese detective 2010, voor de International Thriller Writers Award 2009 en voor de Mary Higgins Clark Award 2009.

Daarna volgde Bezwering, dat de Mary Higgins Clark 2010 Award won en genomineerd werd voor de Barry Award (VS) voor het beste Engelse boek 2010. Haar derde boek Bloedschande werd genomineerd voor de Gold Dagger Award 2010.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus