Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Winactie Gangster Anders en zijn vrienden

Door Joop Liefaard 16 maart 16

Na de bestsellers De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween en De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje is afgelopen oktober de nieuwe roman van de Zweedse auteur Jonas Jonasson verschenen. Het is de roman Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand). Jonas Jonasson(1961), geboren als Pär-Ola Jonas Jonasson, is een Zweedse schrijver en journalist. Hij studeerde Zweedse en Spaanse letterkunde aan de universiteit van Göteborg, en werkte vervolgens tot 1994 als journalist voor diverse Zweedse dag- en weekbladen. Zijn debuutromen De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween werd een enorm succes. In 2010 was het het best verkochte boek in Zweden en in het Nederlandse taalgebied stond het gedurende 165 weken onafgebroken in de ‘Bestseller 60’.

Uitgeverij Atlas Contact heeft twee exemplaren van de roman Gangster Anders en zijn vrienden (en een enkele vijand) Jonas Jonasson ter beschikking gesteld die ik mag verloten op mijn boekenblog. Het boek gaat over een illuster drietal dat de wereld verovert! Gangster Anders, vers uit de gevangenis; de pastor Johanna, recent uit haar kerk gezet; en Per, receptionist in het hotel waar ze verblijven, kleinzoon van een geruïneerde miljonair. Een snood plan smeden ze: Anders moet goedbetaalde vuile klusjes gaan opknappen voor de Zweedse onderwereld, de pastor en de receptionist worden zijn strategische partners.

Als je een exemplaar van dit humoristische boek vol met briljant bedachte plotwendingen wil winnen, reageer dan op dit bericht door een email te sturen naar [email protected] . De actie loopt tot en met zondag 20 maart. Uit de inzendingen zal ik twee winnaars kiezen en hen persoonlijk informeren. De boeken zullen worden toegezonden door de uitgeverij.

Aan de actie kunnen alleen lezers die een adres in Nederland of België hebben, deelnemen.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus