Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Yrsa Sigurðardottir – Smeulend vuur

Door Joop Liefaard 19 oktober 12

Smeulend vuur

Smeulend vuurYrsa Sigurðardóttir; The House of Books – 2012WorldCatLibraryThingGoogle BooksBookFinder

 
Al geruime tijd staat op mijn verlanglijstje de misdaadroman Smeulend vuur van de IJslandse schrijfster Yrsa Sigurðardottir. Zij is voor mij een onbekende schrijfster en de korte inhoud van het boek vond ik interessant genoeg om het vandaag aan te schaffen en te gaan lezen.

Het blijft in de buurt van het vorige boek dat ik heb gelezen en dat ook uit IJsland afkomstig is nl. Grafteken van Arnaldur Indriðason. Voor hem ik altijd veel waardering gehad. Dat zal ook wel blijken uit de recensie die ik over dit boek heb geschreven en die ik hier binnenkort zal plaatsen. De kritieken over Yrsa Sigurðardottir zijn positief en ik hoop dat nu zelf te ervaren. Aanbevelingen als spannend, schokkend en ijzingwekkend zijn uitnodigend genoeg. De uitgever is The House of Books uit Vianen en deze zegt over het boek het volgende.

Bij opgravingen worden drie lijken en een afgehakt hoofd gevonden. Ze liggen in de kelder van Markús Magnússons ouderlijk huis, dat meer dan dertig jaar geleden bij een vulkaanuitbarsting werd bedolven. Omdat Markús de opgravingen tot elke prijs wilde voorkomen, rust de verdenking van de moorden op hem. Heeft hij als tiener drie mensen om het leven gebracht? Hij huurt advocaat Thóra Gudmundsdóttir in om hem te verdedigen. Maar wanneer zijn grote jeugdliefde wordt vermoord, begint de zaak er steeds problematischer voor hem uit te zien. En de plaatselijke bevolking is merkwaardig genoeg niet geneigd hem te steunen…

Op Crimezone.nl verscheen een uitgebreid interview met de schrijfster.

Yrsa Sigurðardóttir is waterbouwkundig ingenieur in Reykjavik. Haar eerdere thrillers Neem mijn ziel en Smeulend vuur werden genomineerd voor de Glazen Sleutel en de Bloeddruppel (de IJslandse Gouden Strop). Ik vergeet je niet wordt verfilmd door de IJslandse producent Sigurjon Sighvatsson (winnaar Palm d’Or voor Wild at Heart met Nicholas Cage. Zijn laatste film was The Killer Elite met Robert DeNiro). Yrsa is getrouwd en heeft twee kinderen.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus