Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Arne Dahl – Achterland

Door Joop Liefaard 29 mei 18

Arne Dahl (1963) is het pseudoniem voor de Zweedse schrijver Jan Arnald. Hij gebruikt dit pseudoniem voor het schrijven van zijn thrillers. Hij heeft met zijn boeken veel nationale en internationale prijzen gewonnen. Hij is vooral bekend geworden door een serie boeken over het A-team. Deze boeken zijn de basis geweest voor een eveneens succesvolle televisieserie die ook in Nederland is uitgezonden. 

In 2017 verscheen de thriller Grensgebieden over het speurdersduo Berger/Blom. Een fantastische thriller zoals je ze maar weinig leest. Op 12 juni verschijnt bij Uitgeverij De Geus uit Amsterdam deel twee van deze serie onder de titel Achterland. Ik ben dit boek nu aan het lezen en er moeten rare dingen gebeuren in de wereld van de misdaadliteratuur wil dit boek niet de beste thriller van 2018 worden. Het is geweldig. Zo goed opgebouwd en zo fantastisch geschreven.

Achterland

Korte inhoud van Achterland

Voormalig rechercheur Sam Berger opent zijn ogen, en alles om hem heen is wit. Even duizelt het hem. Waar is hij? Dan ziet hij in elk geval één bekend gezicht: Molly Blom. Molly en Sam blijken allebei op de vlucht voor de Zweedse geheime dienst én de politie. En ondertussen moeten ze ook nog een moord oplossen. Een moord die ze weer op het spoor van een van Sams eerste zaken brengt. Is de juiste persoon toen ingerekend? Dit is Arne Dahl in topvorm, en dat betekent: Zweedse crime op zijn best.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus