Voordat Carina Bergfeldt (1980) begon te schrijven aan haar eerste thriller, De moord op mijn vader (Fadersmord), genoot ze al grote bekendheid als journaliste. Zij werkt voor de grootste krant van Zweden, Aftonbladet, en schreef over Gaza, India, de bomaanslag van de Boston marathon en een verhaal over de laatste week uit het leven van een ter dood veroordeelde man in een gevangenis in Texas. Zij won in 2012 een belangrijke journalistieke prijs voor een artikel over de massamoord op het eiland Utøya onder de titel: De dag die wij nooit zullen vergeten.
In tegenstelling tot haar journalistieke werk gaat haar eerste thriller De moord op mijn vader over het soort geweld dat voor de buitenwereld verborgen blijft, huiselijke geweld. Ook haar tweede boek, waar ze nu aan werkt, heeft dit thema als onderwerp.
Het idee voor De moord op mijn vader ontstond in 2010. In een interview met Saskia Hausel en Susan Sandérus van Crimezone.nl zegt ze er het volgende over: "Na het kijken van een aflevering van Dexter in september 2009 bij mijn broer kreeg ik een idee. Stel dat een heel normaal persoon in een klein dorpje het plan opvat om iemand te gaan vermoorden: wat gebeurt er dan? Ik kon het idee niet meer loslaten".
Het boek wordt uitgegeven door A.W.Bruna in Utrecht. De uitgever zegt het volgende over de inhoud. "Twee bevroren voeten steken uit boven het ijs van het Simsjönmeer. Ze zijn van Elisabeth Hjort, een jonge moeder die al enkele tijd spoorloos verdwenen was. Alle aanwijzingen wijzen in de richting van een geweldsdelict.
Voor rechercheur Anna Eiler roept de mysterieuze moord onplezierige herinneringen op aan het verleden en voor de journalisten van de lokale krant vormt de zaak een welkome afleiding van de januaristilte. Verslaggevers Julia Almliden en Ing-Marie Andersson duiken beiden in het dossier en raken steeds meer betrokken bij de opmerkelijke geschiedenis van Elisabeth Hjort.
Op hetzelfde moment wordt er elders in de stad met de grootste nauwkeurigheid gewerkt aan het plannen van de perfecte moord".
Ik ben het boek aan het lezen en ik vind het tot nu toe geweldig. Ik lees heel wat boeken en het gebeurt af en toe dat een boek je helemaal inpakt. Ook als je niet aan het lezen bent, blijft het met je gedachten spelen. De moord op mijn vader is zo'n boek. Dat komt niet alleen door de actualiteit van de thematiek in het verhaal maar zeker ook door de geweldige schrijfstijl van Carina Bergfeldt.