Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Dannis Kramers – Wraak

Door Joop Liefaard 19 september 18

Op 26 september aanstaande verschijnt bij Xander Uitgevers de actiethriller Wraak van de Nederlandse misdaadauteur Dannis Kramers. Hij studeerde journalistiek in Utrecht. Daarna schreef hij voor verschillende bladen, om vervolgens in de Nederlandse tv-wereld te belanden. Door diverse documentaires en series kent Kramers de zelfkant van de samenleving in diverse landen. Met een flinke scheut cynische humor verwerkt hij dit in zijn boeken. Zijn debuut King Coke werd lovend ontvangen en behaalde de shortlist van de drie belangrijkste thrillerprijzen.

Wraak

De uitgever zegt over het boek het volgende.

De Nederlandse Mick zit na een mislukte drugsdeal een lange gevangenisstraf uit in de beruchte Colombiaanse gevangenis La Modelo. Mick zint op wraak op topcrimineel Chucho van het Popayán-kartel, die zijn vrouw vermoordde en zijn dochter ontvoerde.

De Quentin Tarantino van de Nederlandse thrillerauteurs

Achter de tralies sluit Mick vriendschap met Tiberio, een Chicanogangster uit LA, en de Bosnische elitesoldaat Prilaz, die eveneens door toedoen van Chucho in La Modelo zijn beland. De drie mannen hebben in hun cel alle tijd om de ultieme wraakactie op Chucho te organiseren. Maar dan moeten ze eerst ontsnappen uit de hel op aarde.
Wraak is een rit door de krochten van de internationale onderwereld. Net zo cynisch, waanzinnig en gruwelijk als King Coke: Kramers is een Nederlandse meester van internationale allure.

Dannis Kramers
Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus