Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Floris Kleijne – Kleinste kwaad

Door Joop Liefaard 16 januari 24

Vijf ontvoerde kinderen. Een onmogelijk verzoek. Een race tegen de klok.

Over het boek en de schrijver

Op 11 januari verscheen bij uitgeverij De Boekerij de thriller Kleinste kwaad van de Nederlandse thrillerauteur Floris Kleijne. Het is het tweede boek in de Zorah Thijssen serie. Het eerste deel in de serie dat in 2021 onder de titel Klaverblad verscheen werd goed ontvangen en kreeg positieve reacties. Met deze thriller won Floris Kleijne de Schaduwprijs voor beste debuutthriller van het jaar en werd hij ­genomineerd voor de Gouden Strop.

Omslag van de thriller Kleinste kwaad van de thrillerauteur Floris Kleijne.
Korte inhoud van de thriller Kleinste kwaad

Detective Roelant Onderwater heeft het criminele circuit voorgoed vaarwel gezegd. Vanaf nu neemt hij alleen nog koosjere zaken aan, zo heeft hij zijn partner Zorah beloofd. Maar dat voornemen blijkt lastiger vol te houden dan verwacht. Als hij een telefoontje ont­vangt van Ko, een drugshandelaar bij wie Roelant in het krijt staat, kan hij onmogelijk nee zeggen. Ko’s dochter is ontvoerd en de le­vens van nog vier andere kinderen zijn in gevaar. Roelant bijt zich vast in de zaak, maar besluit Zorah buiten schot te houden.

Zorah Thijssen worstelt al twee jaar met de nasleep van de zaak waarbij ze Roelant ontmoette en die ook haar carrière en haar ge­droomde toekomst verwoestte. Als de ouders van een ontvoerd meisje haar hulp inroepen grijpt ze die kans dankbaar aan. Hals­overkop stort Zorah zich op de zaak, maar daarmee zet ze meer op het spel dan ze beseft.

Zo begint een race tegen de klok tegen een gewetenloze, onzicht­bare vijand, met de levens van vijf onschuldige kinderen als inzet.

Aanvullende informatie

Titel: Kleinste kwaad
Uitgeverij: De Boekerij - Amsterdam
Genre: thriller
Formaat: paperback en e-book
Verschijningsdatum: 11 januari 2024
Aantal bladzijden: 416
Prijs: paperback - € 21.99; e-book: € 11.99

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus