Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Heleen van der Kemp – Voor de meisjes

Door Joop Liefaard 24 februari 19

Het verleden vergeten is niet eenvoudig. Een nieuw leven beginnen nog moeilijker.

Op 22 februari verscheen bij Uitgeverij Cargo Voor de meisjes, de nieuwste thriller van de Nederlandse schrijfster Heleen van der Kemp (1974). Zij schreef een aantal thrillers waarvan er vier politievrouw Britt Franken als hoofd persoon hebben. Het zijn thrillers die zich kenmerken door een eigen stijl en sfeer en daardoor uniek zijn in de wereld van het Nederlandse spannende boek.

Voor de meisjes

Korte inhoud van het boek

Kim van Rijns leven stort in als blijkt dat haar grote liefde Karel van der Zee banden heeft met de Amsterdamse onderwereld. Het stel is niet veilig meer nu hij heeft besloten te getuigen tegen een van de kopstukken, en ze duiken onder via het getuigenbeschermingsprogramma.
Joyce Vermeer geniet met volle teugen van haar luxe leventje. Ze is getrouwd met de succesvolle advocaat Leonard Vermeer, woont in een penthouse en hoeft niet te werken. Dan ontdekt ze dat ze zwanger is, tegen de wens van haar man in. Ze denkt dat hij wel bij zal draaien, maar tot haar afschuw gebeurt het tegenovergestelde: hij eist dat ze een abortus ondergaat.
Dan wordt Leonard Vermeer voor de deur van zijn penthouse neergeschoten. Is hij door zijn gelijkenis met Karel van der Zee slachtoffer geworden van een vergismoord?


Onschendbaar

Twaalf jaar na de brute moord op haar echtgenoot Rob wordt politierechercheur Britt Franken nog steeds achtervolgd door nachtmerries waarin zij de verschrikkingen van de moord steeds herbeleefd. Pogingen om de mentale pijn te verzachten hebben niet veel effect en daardoor wordt de terugkeer naar een gelukkig en zorgeloos bestaan bemoeilijkt. Dochter Bo adviseert haar om een afspraak te maken met Erika Zwart, een medium en healer. Tijdens hun eerste gesprek vertelt Erika over verontrustende dingen die zij “gezien” heeft in de zaak waar Britt aan werkt.

Bijwerking

Het is zomer in Amsterdam, de mensen genieten van het mooie weer en de stad. Rechercheur Britt Franken en haar collega’s onderzoeken de dood van een onbekende jongeman. Hij had dezelfde xtc-pillen bij zich als die waardoor een aantal toeristen onwel zijn geworden. Het vermoeden bestaat dat deze pillen zeer gevaarlijk zijn en dat vermoeden wordt bevestigd wanneer korte tijd later een jonge vrouw overlijdt aan de gevolgen van het gebruik ervan. Het onderzoek wordt voor Britt heel erg persoonlijk als blijkt dat haar dochter Bo hiervan getuige is geweest.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus