Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Corine Hartman – Glashard

Door Joop Liefaard 18 mei 13

Eind 2012 verraste Corine Hartman vriend en vijand met de introductie van haar nieuwe protagonist Jessica Haider in de thriller Bloedlijn. De kritieken waren (en zijn nog steeds) lovend. Corine werd terecht genomineerd voor De Gouden Strop en staat inmiddels op de short list. In september verschijnt het tweede deel van de serie die de titel Glashard meekreeg. Het duurt nog een paar maanden maar het lijkt mij beslist een thriller om naar uit te kijken.

Glashard

Glashard – Rechercheur Jessica Haider gaat op haar eigen onconventionele wijze de strijd aan met de handel in bloeddiamanten.

Jessica Haider heeft na de moord op haar zoon de zin van het leven hervonden door toe te treden in Saligia – een geheim elitekorps dat ingrijpt waar justitie faalt. Eindelijk kan ze eigenhandig en definitief afrekenen met het tuig dat door de mazen van de wet glipt. En de Antwerpse diamantair Bram Salomons is haar eerste doelwit.

In dit tweede deel van de serie wordt Jessy voor de leeuwen gegooid. Misschien zelfs letterlijk, want ze gaat naar Zimbabwe. Als kersverse minnares van Bram Salomons reist ze met hem mee naar dit verscheurde Zuid-Afrikaanse land, met de geheime opdracht het netwerk van zijn illegale handel in bloeddiamanten op te rollen. Salomons vindt zichzelf een weldoener: hij stimuleert de economie en gunt enkele inwoners de kans op een nieuw, beter leven in het westen. Maar de werkelijkheid is wel even anders…

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus