Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Elizabeth Corley – Requiem voor een zangeres

Door Joop Liefaard 7 oktober 12

Requiem voor een zangeres

Requiem voor een zangeresElizabeth Corley; Luitingh – Amsterdam 2011WorldCatLibraryThingGoogle BooksBookFinder

 

De onwaarschijnlijke reis van Harold Fry van de Engelse schrijfster Rachel Joyce heb ik uit. Dat was een fantastische leeservaring. Het is geen thriller maar een roman over een man, Harold Fry  die op een doordeweekse dag naar de brievenbus loopt om een brief te posten. Het is het begin van een wandeling die begiunt in zijn woonplaats in het zuiden van Engeland naar een stadje in het noorden van het land.

Ik ben begonnen aan de misdaadroman Requiem voor een zangeres van de eveneens Engelse schrijfster Elizabeth Corley. Ik heb eerder van haar Schuldeloos bloed en Doodsnood gelezen, twee geweldige boeken.

Het boek is uitgegeven door uitgeverij Luitingh te Amsterdam. Deze zegt over de inhoud het volgende.

Een moeder verdwijnt onder mysterieuze omstandigheden, een populaire lerares wordt bruut vermoord. Inspecteur Andrew Fenwick en zijn team ontdekken een verband: de vrouwen waren vriendinnen en waren gek op opera. Het spoor leidt naar de twee andere vriendinnen, die een afschuwelijk geheim van twintig jaar geleden delen.
Zij weten echter niet dat iemand van het geheim op de hoogte is, iemand die er niet voor terugdeinst schuldigen aan te wijzen en te straffen… Om de grootse finale van de moordenaar te voorkomen, neemt inspecteur Fenwick een gevaarlijke gok en zet het leven van collega Louise Nightingale op het spel.

Op de website van Crimezone.nl kun je een interessant interview met Elizabeth Corley lezen.

Elizabeth CorleyELIZABETH CORLEY is in 1956 geboren en opgegroeid in Sussex. Zij verdeelt haar tijd tussen haar werkzaamheden als CEO van een internationale beleggingsmaatschappij en het schrijven van misdaadromans. Zij is actief lid en vice-voorzitter van de Crime Writers’ Association. Zij is gehuwd met haar stiefdochter en verdeelt haar tijd tussen Londen, Duitsland en Frankrijk.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus