Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Ingrid Oonincx – Verdwenen

Door Joop Liefaard 21 februari 21

Hoe ver zou jij gaan om de waarheid te achterhalen?

Op 26 februari verschijnt bij Uitgeverij De Crime Compagnie Verdwenen, de zesde thriller van de Nederlandse schrijfster Ingrid Oonincx. Ingrid Oonincx schrijft psychologische thrillers met goed uitgewerkte personages, verrassende plots en veel vaart. Ze debuteerde in 2010 met de thriller Nickname. Inmiddels heeft ze zes thrillers en een aantal korte verhalen en (internationale) publicaties op haar naam staan, onder andere in het prestigieuze Amerikaanse Ellery Queen Mystery Magazine. Ingrid is geboren in Baarle-Nassau (1968). Ze studeerde journalistiek. Naast thrillerauteur is ze adviseur op het gebied van onderzoekscommunicatie bij een hogeschool. Ingrid is aspirant bestuurslid van de sectie Misdaadauteurs van de Auteursbond en is aangesloten bij schrijversnetwerk de Moordwijven. Ze woont met haar gezin in Tilburg.

Verdwenen

Korte inhoud van het boek

Als kind van een bewust ongehuwde moeder heeft onderzoeksjournalist Simone haar vader nooit gekend. Totdat haar stervende moeder haar een naam en foto geeft. Simone ontdekt dat haar vader aan boord was van een vrachtschip dat schipbreuk leed in de Atlantische Oceaan. Ze besluit een artikel te schrijven over dit dodelijke ongeluk. Stap voor stap ontrafelt ze de gruwelijke waarheid achter haar vaders verleden.

Ingrid Oonincx

Mijn recensies van eerdere boeken van Ingrid Oonincx 

Sluipweg 

Gwen, Marcel en Patrick maken op de middelbare school deel uit van een hechte vriendengroep die zich The Magnificent Seven noemt. Samen studeren, toekomstplannen maken, dagdromen, muziek luisteren, luieren op zwoele zomeravonden; allemaal zaken die het leven aangenaam maken en zin geven. Aan deze idylle komt door een gruwelijk gebeurtenis plotseling een einde. Vanaf dat moment scheiden hun wegen zich en verliezen ze elkaar uit het oog. Marcel neemt de boerderij van zijn vader over, Patrick begint een bordeel en Gwen trouwt met Richard en maakt tot zijn grote ongenoegen een mooie en succesvolle carrière.

Medicijn

Ella Vreeland is creatief directeur bij een bureau dat exclusieve producten in de markt zet. Zij hoort dat David Mulder een man voor wie zij een opdracht uitvoert en die tevens haar minnaar is, dood is. Het lijkt er aanvankelijk op dat David een natuurlijk dood is gestorven maar de politie heeft daar vraagtekens bij. Zeker als zijn stoffelijke overschot uit het graf wordt gestolen. Van politierechercheur Edgar van Dooren hoort Ella dat David zich in een kliniek in Brussel liet behandelen. Als Ella bedreigd wordt en ook nog eens ontdekt dat David vanuit Brussel werd door verwezen naar een uiterst exclusief resort in Italië, besluit zij op onderzoek uit te gaan. Een besluit dat haar hele leven op zijn kop zal zetten.

Pretty Boy

Hannah en Jack wonen met hun drie kinderen Max, Sara en Sam in het dorpje Doodeind in het zuiden van het land. Ze zijn bevriend met Jeff en Laura die een zoontje Tommie hebben. Wat de twee gezinnen gemeen hebben is de ontwikkelingsstoornis autisme waaraan zowel Max als Tommie lijden. Ze volgen speciaal onderwijs en zijn daardoor vaak in elkaars gezelschap. Op een dag wordt Tommie vermist. Er is geen spoor van hem te vinden. Het valt Hannah op dat Jack zich vreemd gaat gedragen en zich verliest in overmatig alcoholgebruik. Hannah begint zich af te vragen of deze mysterieuze man van wie zij zielsveel houdt iets weet van de verdwijning van Tommie.

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus