Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



James Thompson – Engelen van sneeuw

Door Joop Liefaard 9 mei 13

Engelen van sneeuw Engelen van sneeuwJames Thompson; Karakter Uitgevers – Uithoorn 2012WorldCatLibraryThingGoogle BooksBookFinder Ik heb deze week de misdaadroman Cold Case van Ian Rankin gelezen. Een heerlijk boek. Rebus is met pensioen en wordt als adviseur door de politie van Edinburgh ingehuurd en werkt nu samen met de inmiddels tot inspecteur gepromoveerde Siobhan Clarke. Ook Malcolm Fox, de inspecteur die corrupte collega’s onderzoekt komt in het verhaal voor en ik ben anders tegen de man gaan aankijken dan ik deed na het lezen van Rankin’s boeken Interne zaken en De onmogelijke dood. Het boek is een aanrader en ik zal er binnenkort een recensie aan wijden.

Ik ben gisteren begonnen aan het boek Engelen van sneeuw van de Amerikaanse schrijver James Thompson. Voor mij tot nu toe onbekend. Het verhaal speelt zich af in het noorden van Finland waar Thompson woont. Hij spreekt de Finse taal vloeiend. Het boek wordt uitgegeven door Karakter Uitgevers te Uithoorn. Er is een paperback en een digitale editie beschikbaar. De uitgever geeft de volgende informatie over het boek, dat het eerste is in een serie over inspecteur Kari Vaara.

Kaamos: de periode vlak voor Kerst, de meest sombere tijd van het jaar in Fins Lapland. De niet-aflatende duisternis en extreme kou boven de Noordpool zorgen ervoor dat iedereen een beetje buiten zichzelf raakt… misschien wel net genoeg om een moord te plegen.

Een knappe Somalische immigrante wordt dood gevonden midden in een besneeuwd veld, haar lichaam is op gruwelijke wijze verminkt en er staat een racistische spreuk in haar borst gekerfd. Aan het hoofd van het onderzoek staat Kari Vaara, hoofdinspecteur van het plaatselijke politiekorps.

Vaara, eens een gelauwerd agent is in de grote stad, heeft zich teruggetrokken in zijn geboortedorp om oude wonden te laten helen, maar ziet zich nu voor de zware taak geplaatst om zonder hulp van buitenaf deze zaak op te lossen.

‘Inspecteur Kari Vaara is zowel vervaarlijk als menselijk, zijn wereld koud en onherbergzaam maar ook intrigerend eigenaardig.’ Peter Hoeg

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus