Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Julie Clark – De laatste vlucht

Door Joop Liefaard 7 september 20

Twee vrouwen....Twee vluchten.....Een laatste kans om te verdwijnen

In het grote aanbod van boeken in het misdaadgenre komt het maar zelden voor dat je een boek in handen krijgt dat je op het puntje van je stoel leest. De laatste vlucht van de Amerikaanse schrijfster Julie Clark is zo'n boek. Het is enorm verslavend en stoppen met lezen is geen optie. De thriller verschijnt op 9 november bij uitgeverij Ambo|Anthos.

Julie Clark

© Eric A Reid

Julie Clark groeide op in Santa Monica, Californie, en keerde daar na haar studie terug om les te geven. De laatste vlucht is haar debuutthriller en deze werd al enthousiast onthaald door Amerikaanse lezers.

De laatste vlucht

Korte inhoud van het boek

Claire Cook heeft ogenschijnlijk het perfecte leven. Ze is getrouwd met een politicus, woont in een prachtig huis in Manhattan en wordt omringd door luxe. Maar achter gesloten deuren is haar perfecte echtgenoot een licht ontvlambare hork, en met hulp van zijn personeel houdt hij Claire dag en nacht strak in de gaten. Wat hij desondanks niet weet is dat Claire al maandenlang haar ontsnapping aan het voorbereiden is. Op het vliegveld ontmoet ze Eva, die net als zij op de vlucht is. Ze besluiten van vliegtickets te wisselen: Claire neemt Eva’s vlucht naar Oakland en Eva gaat naar Puerto Rico. Zo zetten ze hun achtervolgers even op het verkeerde been. Als Eva’s vliegtuig neerstort beseft Claire dat dit haar kans is om helemaal opnieuw te beginnen – als Eva. Maar dat betekent ook dat ze Eva’s problemen erft…

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus