Pagina 85

Een blog over boeken, wat ik lees en wat ik ervan vind



Linwood Barclay – Kijk niet weg

Door Joop Liefaard 16 september 13

Kijk niet weg Kijk niet wegLinwood Barclay; De Boekerij – Amsterdam 2012WorldCatLibraryThingGoogle BooksBookFinder Linwood Barclay is een Canadese schrijver die voordat hij met boeken schrijven begon journalist (Toronto Star), humorist en columnist was. Zijn eerste boek als misdaadauteur was No time for goodbye dat in Nederland op de markt kwam onder de titel  Zonder een woord. Het boek werd een groot succes. Daarna verschenen Dicht bij huis en Vrees het ergste. Het daarop volgende boek Kijk niet weg ben ik nu aan het lezen. Inmiddels is ook de misdaadroman Het ongeluk verschenen en volgende maand komt zijn nieuwste Geloof je ogen uit. Alle boeken ontvingen goede kritieken.

Kijk niet weg is uitgegeven door uitgeverij De Boekerij te Amsterdam. Over het boek werd de volgende informatie verstrekt.

 

Journalist David Harwood, zijn vrouw Jan en hun vierjarige zoontje Ethan spenderen een mooie dag in het Five Mountains-pretpark. Alles is zoals het moet zijn, tot Ethan ineens verdwenen is. In paniek gaan ze op zoek. Kort daarna vindt David hun zoontje terug, slapend in zijn wandelwagentje; maar nu is Jan zoek. De alarmbellen gaan pas goed rinkelen als blijkt dat het park geen registratie heeft van het toegangskaartje dat haar is verkocht, en dat ze niet voorkomt op de beveiligingstapes. Thuis is ze ook niet. Terwijl de politie David ervan verdenkt zijn vrouw te hebben vermoord met het verdwijningsverhaal als dekmantel, duikt hij in Jans verleden en komt erachter dat hij zijn vrouw eigenlijk nooit echt heeft gekend…

Volg dit blog

Ontvang de laatste berichten in je brievenbus